Super Smoothie

Happy and Healthy Super Smoothie tegen winterdip

Januari en februari zijn voor mij altijd de net-niet-maanden. De feestdagen zijn voorbij en dan wil ik graag meteen door naar de liefst zonovergoten lente, herkenbaar?

Helaas is dit in ons koude kikkerlandje niet altijd het geval. We zullen dus nog even geduld moeten hebben (niet altijd mijn sterkste kwaliteit haha). Verse sneeuw met een strakblauwe lucht kan ik zeker waarderen. In ons landje is het echter vaker grauw in januari.

Het valt mij op dat dit effect heeft op veel mensen. Bij grauw weer lijkt het of iedereen meteen wat chagrijniger uit zijn ogen kijkt. Tijd voor een dosis Happy and healthy dus!

We beginnen daarom met onze voeding extra aan te vullen met lekkere en gezonde superfoods. En daarnaast ook in beweging blijven allemaal, ook wanneer je echt geen zin hebt! Het is bewezen dat je bijvoorbeeld van een lekkere strandwandeling een stuk positiever wordt. Dus krijg je last van een winterdipje? Ga er ’s ochtends meteen op uit om een frisse neus te halen!
Vind je het ongezellig om alleen te lopen? Trommel je vriendinnenclub bij elkaar of neem een hond. Ik ga er graag op uit mijn oude loebas (Theo, zie foto hieronder) uit het asiel. Er zijn genoeg lieve monsters die nog een warme mand zoeken, dus neem eens een kijkje in een asiel bij jou in de buurt…

Uitwaaien aan zee goed tegen winterdip
Bij thuiskomst zorg je goed voor jezelf door de dag te beginnen met een gezonde Super Smoothie.
Gebruik verse producten van de biologische markt. En kies wat jij lekker vindt! Je moet er tenslotte wel happy van worden.

Ga vervolgens lekker aan de slag. Je hebt voor deze Super Smoothie een blender nodig, een snijplank, een scherp mes en de ingrediënten uiteraard.

Bereiding van de Super Smoothie
Maar hoe maak je nu zo’n Super Smoothie?
Het is eigenlijk heel gemakkelijk:

  • De ingrediënten die ik als basis voor een groene Super Smoothie gebruik zijn meestal hetzelfde: komkommer, courgette en avocado.
  • Vervolgens ga je variëren. Deze keer heb ik spinazie en boerenkool toegevoegd. Om extra aan mijn weerstand te werken. Maar kijk gerust eens na wat er allemaal nog in je koelkast ligt. Een handje spruitjes over? Gooi ze er gewoon bij.
  • Daarnaast heb ik het superfood hennepzaad toegevoegd. Lekker nootachtig en supergezond. Wanneer je het aandurft gebruik dan ook een beetje macapoeder. Waarschijnlijk zul je even aan de smaak moeten wennen. Begin dus met een mespuntje en bouw naar eigen smaak op. Denk ook eens aan chlorella of tarwegras. En wees gewoon niet bang om uit te proberen. Ontdek zelf wat jij het lekkerste vindt en waar jouw lijf het meeste baat bij heeft. Dat kan je alleen zelf aanvoelen!
  • Wil je nog meer variëren? Gebruik dan eens bleekselderij of frisse appels en peren bij je smoothie hmmmmm
  • In de ochtend hou ik de groene super smoothie altijd wat eenvoudiger. Maar voor de lunch of als diner kan hij wat meer pit gebruiken. Dan voeg ik wat roze hymalaya zout, gekneusde peper en rode pepers toe, lekker spicy!
  • Wanneer je al je ingrediënten in je blender hebt gedaan, voeg dan ook een half glas water toe. Dit maakt het voor jouw blender makkelijker om alles te hakken. Kijk vervolgens zelf wat voor jou een goede dikte is. Zelf doe ik ’s ochtends en overdag vaak wat extra water erbij. Dan wordt de super smoothie lekker drinkbaar. In de avonduren gebruik ik vaak minder water. Dan eet ik hem meestal als soep. Super gezond en snel klaar!

Hmmm lekker fris! Nog een laatste tip: ga er eens rustig voor zitten. Doe je smoothie in een mooi glas. Zet je pc, tv, smartphone etc. uit en geniet gewoon van je gezonde Super Smoothie. Lepel je glas eens rustig op. En geniet in stilte van een rustmoment. Het is misschien even oefenen, maar ik weet zeker dat je er happy van wordt. En healthy natuurlijk!

Happy-and-healthy Super Smoothie
Enjoy!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *