Meimaand Sportmaand!

Meimaand, sportmaand challenge! Summer is coming!

Yeah! De zomer komt eraan! Tijd dus voor zomerjurkjes en bikini’s. Maar zijn jullie daar al klaar voor? Zelf kan ik nog wel wat zon voor mijn witte benen en meer beweging gebruiken. Want oké ik geef het toe, afgelopen periode heb ik niet zoveel gesport als ik zou willen of goed voor mij is. Het is de laatste tijd nog wel eens van het prioriteitenlijstje gevallen moet ik bekennen.

Druk druk druk

Het is natuurlijk hartstikke gaaf om mijn eigen bedrijfje op te zetten, te starten met mijn blog en alles wat er bij komt kijken. Afgelopen maanden ben ik heel druk bezig geweest om Happy-and-healthy.nl neer te zetten, sociale media in te richten (ps. volg je me al?!?), foto’s te maken en drie opleidingen te volgen. En oh ja, heb ook nog gewoon een normale, leuke maar drukke baan. En wil graag met mijn kerel, vriendinnetjes & familie leuke dingen doen. Af en toe ook handig om thuis een beetje op te ruimen, administratie te doen en te klussen. Tuin bijhouden, moestuin(tje) lenteklaar maken enz. enz. enz. Druk druk druk dus. En dan vind ik het lastig om mijn sportritme (heb ik die eigenlijk nog wel?) bij te houden. Het sporten schiet er gewoon af en toe bij in. Herkenbaar?

Het is niet zo dat ik helemaal niks gedaan heb gelukkig. Ik wandel heel veel, doe aan yoga, ben een enkele keer heus in de sportschool geweest en doe thuis af en toe een poging. Maar het is nu weer tijd om meer routine en vooral meer spierkracht op te bouwen. Het grootste gedeelte van mijn site staat inmiddels. Komende periode soms een blogje minder en gewoon even sporten. Tsjakka, powerrrr, jihaa jihaa enzo (voel je hem al ;-p). Het feit dat de zomer eraan komt is een goede extra motivatie natuurlijk! Kortom, tijd voor actie!

Meimaand sportmaand

Meimaand, sportmaand challenge; doe je mee?

Komende maand ga ik veel sporten. Minimaal om de dag, maar soms iedere dag! Iedere dag klinkt misschien veel, maar een flink stuk wandelen reken ik ook mee. Ik hoop dat jullie meedoen, zodat we elkaar kunnen motiveren. Reageer op deze blogpost of bijvoorbeeld via de Happy and healthy facebook pagina (Facebook.com/happyhealthynl). Of laat je vooruitgang zien via Instagram, mooie plek voor health inspiratie trouwens! Reageren kan via Instagram/happyhealthynl. Doe je mee?

Meimaand, sportmaand challenge; keyword is variatie!

Deze maand ga ik zoals gezegd dus weer goed beginnen met sporten. Ik hou zelf wel van afwisseling, anders hou ik het niet vol. Ik ben snel uitgekeken :-)

Soms lees je wel eens dat je niet mee moet doen met de laatste sporttrends. Aangezien veel mensen er snel weer mee stoppen. Jammer eigenlijk. Ik zeg altijd: probeer alles! Doe aan van alles mee, geef alles en ga er voor! Vind je het niet meer leuk? Stort je dan op de volgende uitdaging; next! Hoe dan ook ben je lekker in beweging. Je hebt in ieder geval een tijd getraind, dus laat je niet ontmoedigen. En zorg dat je in beweging blijft. Ga voor iets anders, doe mee met (30 dagen) uitdagingen via sociale media, neem een personal trainer, regel een sportmaatje. Zorg er voor dat je niet afhaakt.

Ik ga deze maand in ieder geval aan de slag, dus laten we elkaar motiveren!

Meimaand, sportmaand challenge; wat gaan we doen?

Zoals gezegd hou ik het niet op 1 vaste sport, maar combineer ik verschillende bewegingsvormen. Afhankelijk van waar ik zin in heb en hoeveel tijd of moeite het kost.

Zelf wissel ik de komende periode in ieder geval de volgende sporten af:

 • Yoga (yogaschool of op ’t strand)
 • Krachttraining op sportschool
 • Verschillende lesjes op sportschool (Zumba, high interval, body balance dat soort lesjes)
 • Heerlijk een flink eind wandelen
 • Thuis: work-out met eigen gewichten/kettlebells
 • Thuis: 7 minute work-out app(s)
 • Thuis: Shaun T: insanity
 • Thuis: Shaun T: t25
 • Thuis: diverse Work outs via You Tube, genoeg te vinden
 • Thuis: diverse sport dvd’s, zoals de fitnessbal voor workout for dummies (ik geef het toe haha)
 • En last but not least: dansen! Lekker uit je dak op je favo nummers! In de club, thuis of op het strand, heerlijk!

Zoals je ziet doe ik ook veel thuis. Dat kan op elk moment, je bent nergens van afhankelijk.

Komende periode zal ik via sociale media posten over mijn voortgang (auw dat is een stok achter de deur haha).

Vandaag heb ik in ieder geval thuis mijn 7 minute work-out al gedaan & oefeningen met mijn gewichtjes. En vanmiddag ga ik lekker dansen op een bevrijdingsfestival!

Dussssss… Doe je mee?

Meimaand sportmaand

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *