Raw Bosbessen Taart

Raw bosbessen taartje, een yummy & gezond petit fourtje

Raw food bosbessen taartje, yummy!!!

Hmmm deze keer een makkelijk en snel receptje voor een heerlijk gebakje vol bosbessen. Een raw bosbessen taartje? Waarom een kleine petit fourtje? Normaal maak ik iets grotere raw cheesecakes die bestaan uit minimaal 3 lagen en een topping. Dit petit-fourtje is net even sneller klaar,  en smaakt nog steeds fantastisch. En som s wil je gewoon een klein hapje, of heb je niet zoveel meer noten in huis. Dan is het fijn wanneer je een klein gebakje kan maken. Zeker als deze ook nog gezond is! En ook echt lekker!

Het raw food gebakje bestaat deze keer maar uit 2 lagen: een crunchy amandel bodem met daarboven op een smeuïge bosbessen vulling. Met snufje hennepzaadjes als topping. De basis voor raw gebak is meestal een variatie aan noten en fruit. Iets wat ik altijd in huis heb. Heerlijk om mee te experimenteren.

Op zoek naar meer raw inspiratie?

Schrijf je meteen in voor het Kookboek Natuurlijk samen koken!

Ben jij toe aan een grotere uitdaging dan een raw petit fourtje? Schrijf je dan nu in voor een exemplaar van mijn nieuwe kookboek Natuurlijk samen koken! Samen met 18 andere foodies hebben we een pracht van een receptenboek gemaakt vol met heerlijke gerechten en foodfotografie. En we zijn hier super trots op!

In dit boek vol heerlijke & natuurlijke recepten heb ik het hoofdstuk met lekkere rawfood gerechten opgenomen. En de grote broer van dit raw petit fourtje staat er natuurlijk ook in. Al zeg ik het zelf, deze is ook erg lekker :-)

Wil jij verzekerd zijn van een exemplaar? Bestel deze nu meteen, en je krijgt hem vers van de pers!

Laat een reply met jouw gegevens en hoeveel exemplaren je wilt reserveren achter onder dit blog. Of neem contact op via het contactformulier of via de Happy and healthy sociale media, zoals Facebook of Instagram.

Maar nu eerst maar eens beginnen met het raw petit fourtje, of eigenlijk een mini raw cheesecake. Dit is zo lekker!

Raw food bosbessen taartje, wat heb je nodig?

Deze keer heb ik een aantal restjes opgemaakt. Ik had nog wat bosbessen en een paar macadamia nootjes. Vandaar uit heb ik de rest erbij genomen; handje dit, snufje dat. Mengen, proeven en genieten :-)

Uiteindelijk heb ik deze ingrediënten bij elkaar gesprokkeld, maar kijk gerust wat jij in jouw keukenkastjes hebt liggen. En probeer lekker uit. Kies bijvoorbeeld net als ik voor:

Bodem

  • Amandelen
  • Gedroogde vijg
  • Kaneel

Vulling

  • Bosbossen
  • Macademia

Topping

  • Hennepzaadjes

Raw bosbessen taartjes, hoe maak je ze?

  • Bodem:
    doe een handje amandelen met 1 gedroogde vijg in de keukenmachine. Beetje kaneel erbij en laten draaien. Doe de massa in een vorm en druk goed aan, tot er een stevig laagje ontstaat.
  • Smeuïge vulling:
    doe de bosbessen met de macadia’s en in de keukenmachine. Laat draaien tot alles goed gemend is en er een smeuïge vulling ontstaat. Doe deze voorzichtig bovenop de crunchy bodem. Kies de gewenste hoeveelheid en druk nogmaals aan. Deze keer iets zachter drukker ivm de zachtere laag.
  • Zet deze twee laagjes even kort in de vriezer (of koelkast).
  • Wanneer je klaart bent voor serveren plaats je het petit-fourtje incl vorm op het gebaksbordje. Sprenkel nu de topping over het hele gebakje. Bijvoorbeeld sesamzaad of hennepzaad.
  • Wil je echt de show stelen, maak het dan af met eetbare bloemetjes. Dan wordt het helemaal een plaatje.

Enjoy!

Raw bosbessen taartje

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie
  1. hallo,

    ik zou graag jou recepten gaan uitproberen.
    Ik zou graag een keukenmachine aanschaffen maar heb niet vel budget.
    Wat kun je me aanraden en / of waar moet ik op letten voor de aanschaf.

    mvg Carola

Laat een reactie achter op Carola Leertouwer Reactie plaatsen annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *