Rens Kroes Powerfood Boekreview

Rens Kroes en haar Powerfood, boekreview

Nog nooit een debuut kookboek gezien dat zo snel zoveel aandacht in de media kreeg als het boek Powerfood van Rens Kroes. Los van de discussie of Rens nou ‘het zusje van’ is, of Doutzen juist ‘het zusje van’ Rens en of alle aandacht door Doutzen komt: het is een prachtig boek. Mooie fotografie, mooie kleuren, hippe lettertypes, fijn dik & mat papier; het is een aanwinst voor je verzameling mooie food & kookboeken. Heerlijk om af en toe in te bladeren met een kopje thee erbij.

Rens Kroes: al die aandacht, is het terecht?

Is het wat het boek? Ik vind van wel. Zelf heb ik niet heel veel nieuwe dingen gelezen, maar als je een nieuwe foodie bent is het een prachtig boek. Vol lekkere, gezonde en simpele gerechten. Rens eet op mijn manier: van alle stromingen pikt ze wat mee en ze kiest voor een basis van biologische groenten, fruit en bijvoorbeeld noten. Ze is de kleindochter van de eerste biologische boer in Nederland en haar oma was een ‘kruidenvrouwtje’. Haar moeder is voedingsdeskundige. En dat zie je terug in haar keuzes. Ze kiest voor een aanpak gericht op een happy lifestyle (hoera!) en een combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning! Deze visie spreekt mij uiteraard zeer aan.

Door de moderne vormgeving is het sowieso een duidelijk en aansprekend boek. Geschikt voor een hele brede doelgroep, maar zeker goed voor jonge meiden die gezond en stylish verantwoord door het leven willen gaan ;-)
En de heren vinden vast de foto’s van Rens zelf heel fijn, dus ook de vriendjes kunnen door het boek van Rens bladeren, very boyfriend proof ;-p

Rens Kroes & Powerfood; een boek vol recepten

Het boek staat vol recepten en is wat minder voorzien van achtergrond informatie. Achterin het boek heeft Rens wel een mooi overzicht opgenomen van haar ‘powerfoods’. Er staan veel dingen in die ik zelf ook gebruik of maak. Soms met een net andere twist. Straks in de winter ga ik bijvoorbeeld de Snert á la Rens (blz. 76) eens uitproberen. Heerlijk met kruidige specerijen en lekker wat pit. Al zal ik zelf o.a. de bieslook achterwege laten, omdat ik daar niet zo’n fan van ben. De specerijen klinken daar en tegen weer heerlijk.

Rens Kroes en Powerfood: conclusie

Rens haar happy and healthy lifestyle sluit aan bij de mijne. Daarom is het boek voor mij niet echt vernieuwend, wel een feest der herkenning. Lekker om in te bladeren op een regenachtige middag en leuk om cadeau te doen aan vriendinnen. Heb jij al veel kookboeken met gezonde recepten, dan is er waarschijnlijk veel overlap. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is een lekker boek om mee op de bank te kruipen, om vervolgens geïnspireerd je keuken in te rennen. Enjoy!

Nieuwsgierig?

Zelf met de Powerfoods van Rens aan de slag? Koop Powerfood via mijn link bij Bol.com. Of koop Powerfood als cadeautje voor een vriendinnetje. Dan ben jij blij of zij natuurlijk en help je mij ook een beetje, alvast bedankt!

Rens Kroes, kookboek Powerfood, boekreview

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *