Ons mooie kookboek Natuurlijk samen koken, het eerst deel uit de serie, is oktober 2015 uitgebracht. De grote kracht van dit recepten- en fotoboek zit hem onder andere in de uitzonderlijke samenwerking. Maar liefst 18 foodies, met elk hun eigen passie, expertise en creativiteit, maken deze samenwerking en het kookboek als resultaat uniek. Samen weten we als geen ander wat natuurlijke voeding voor je kan betekenen. Ik ben dan ook trots om onderdeel te zijn van deze bijzondere club en vooral op het resultaat!

Recepten Natuurlijk samen koken

De recepten zijn gebaseerd op natuurvoeding. Helemaal in mijn straatje dus. Natuurlijk samen koken is een foto- en receptenboek met meer dan 175 recepten. Alle recepten gaan uit van het volgende: eerlijk, puur, vers en biologisch, (geraffineerd) suikervrij, zoveel mogelijk lokale producten, koemelk vrij, tarwe- en zoveel mogelijk glutenvrij (her en der een spelt recept), en ook zoveel mogelijk GMO vrije ingrediënten.

De recepten in het boek zijn verdeeld in o.a. de hoofdstukken en onderwerpen:

 • Ontbijt
 • Voorgerechten
 • Lunch
 • Hoofdgerechten – Vlees / Vis / Vegetarisch
 • Nagerechten
 • Kruiden, wildpluk en eetbare bloemen
 • Koken met essentiële oliën
 • Rawfood
 • Smoothies en dranken
 • Soepen
 • Salades
 • Koolhydraat arm
 • Tussendoortjes
 • Gebak en high tea
 • Traktatie kinderen
 • Brood en pizza

Cover kookboek Natuurlijk samen komen

Kookboek Natuurlijk samen koken bestellen!

Bestel jouw exemplaren van ‘Natuurlijk samen koken’ bij Happy and healthy nl en ze komen z.s.m. jouw kant op! Ook een prachtig boek om cadeau te geven. Leuk voor een verjaardag, gewoon zomaar of met Sinterklaas.  Deel de Happy and healthy lifestyle via de kerstpakketten van jouw organisatie!

Ook bestellen?

 • laat een comment hieronder achter, of
 • stuur een mailtje naar: nanou@happy-and-healthy.nl

Ik zorg ervoor dat jij (enje vrienden en/of collega’s!) zo snel mogelijk genieten van alle recepten!

Natuurlijk samen koken, even voorstellen!

Hieronder laat ik zien wie welk onderwerp verzorgt. Namens Happy and healthy  heb ik het hoofdstuk over rawfood recepten voor mijn rekening genomen. Ik heb gekozen voor een aantal rawfood gerechten waar je op verschillende momenten van de dag van kan genieten. En recepten die niet al te ingewikkeld zijn, zodat iedereen ze kan maken. Het is een fijn hoofdstuk geworden met heerlijke recepten die je goed kan combineren met de lekkere recepten uit de andere hoofdstukken uit Natuurlijk samen koken. Keuze genoeg!

Rawfood

Nanou van der Elst

Als trainer hormoonfactor, natuurvoedingsadviseur en NLP coach, bied ik verschillende advies- en coaching trajecten & workshops aan over Happy and healthy living. Waarbij een mix van gezonde voeding, beweging en stressreductie altijd de sleutel is. De website van Happy and Healthy nl geeft je informatie over van alles waar je blij, fit en gezond van wordt. En uiteraard deel ik graag lekkere en gezonde recepten ter inspiratie. Gezond leven is de boodschap. Maar genieten staat voorop: Happy and healthy!

Koken met wildpluk

Maaike Middelweerd

Maaike van Bloei en Leef wil iedereen die daar behoefte aan heeft, op een ‘Bewust Natuurlijke’ wijze, kennis laten maken met het ‘Verwen je Blij!’ concept. Van Gezond Eten tot Gezond Bewegen en Leven, kortom: verwen niet alleen je eetlust maar ook je levenslust! ‘Verwen je Blij!’ bestaat uit: Weekenden, Coaching, Voedingscursussen, Kooklessen, FB Recepten en Weetjes & Fotografie

Meer over Maaike

Koolhydraatarm

Martine van den Brink

Martine startte in 2012 met haar foodblog De keuken van Martine. De laatste jaren heeft ze veel over voeding geleerd en is ze zelf ook heel erg anders gaan eten. Van een streng zoutarm dieet ging ze naar koolhydraatbeperkte, gezonde voeding. “Mijn lijf en geest veranderden drastisch. In positieve zin!”

Meer over Martine

Nagerechten

Nancy Elizabeth

De weg naar gezondheid is niet altijd even makkelijk (als je te kampen hebt met me/cvs, de ziekte van Hashimoto en bijnieruitputting) maar dat is niet wie Nancy is! Omdat ze haar passie voor gezond eten en een gezonde levensstijl graag met iedereen wil delen is ze een blog begonnen, met als doel andere mensen in soortgelijke situaties (op weg) te helpen.

Meer over Nancy

Smoothies en dranken

Mineke Wolfswinkel

Minkeke heeft geen eigen blog, maar wil dit wel graag gaan oppakken. Ze is in ieder geval een enorme fan van gezond en lekker eten en pakt dus ook met beide handen deze kans aan om mee te werken aan een echt kookboek voor natuurlijk eten.

Hoofdgerecht Vegetarisch

Floor van Boxtel

Gezondheid is niet vanuit een hoek te benaderen. Volgens mij, Floor van Boxtel, is het nodig om je gezondheid vanuit veel ooghoeken kritisch te bekijken en zowel gebruik te maken van voeding, hormoonbalanstherapie, ontstressen, meditatie, Chinese wetenschappen en nog veel meer om één te worden met je lichaam. Dit is wat ik dagelijks mijn klanten en volgers fysiek in de praktijk en online bij wil brengen.

Meer over Floor

Lunch

Marjo van Leeuwen

Marjo is voedingtherapeut en begeleid mensen in hun leven om via voeding ziektes en ongemakkelijkheden te lijf te gaan. Ze pleit ervoor dat een goed voedingspatroon een levensvisie wordt om zo langer gezond en fit te blijven.

Meer over Marjo

Soep

Manita Rovers

Manita is soepmaker en eigenaar van het creatieve soepenbedrijf Soup-a-go-go. Als “wandelende smaakdatabase” is ze er middels de soepen op uit bewustwording te creëren van pure smaken. Door het gebruik van alleen verse natuurlijke ingrediënten en het combineren van uiteenlopende smaken, zijn de soepen uniek!

Meer over Manita

Voorgerechten

Anke Kraaijveld

Een nieuw begin maken in je leven maakt kwetsbaar, maar biedt ook nieuwe kansen. Als loopbaancoach begeleid Anke mensen die werk willen vinden dat echt bij ze past. Haar visie: vanuit verbondenheid met je passies en luisterend naar je lichaam kun je in balans leven en werken. Natuurlijke voeding, beweging, je passies, allemaal ingrediënten, die je kunnen helpen om te worden wie je bent. Zo kun je in balans en met voldoening leven.

Meer over Anke

Hoofdgerecht vlees

Annemiek Billekens-Seuren

Goed voeden, goed voelen dat is waar Afslank – Detox – Hypno coach Annemiek voor staat. Via haar praktijk Anbise begeleidt ze mensen door middel van coaching met voeding en/of hypnose. Met een gedrevenheid voor haar cliënten.

Meer over Annemiek

Hoofdgerecht Vis

Maureen van Aken-Arendsen

Maureen is oprichter van Pure Beauty Boutique, een webshop met de lekkerste biologische cosmetica en beauty die staat voor kwaliteit, duurzaamheid en luxe. Naast de verzorging aan de buitenkant en het creëren van voldoende relaxmomenten is het minstens zo belangrijk je binnenkant gezond te voeden met producten van biologische kwaliteit en tekorten aan te vullen met natuurlijke voedingssupplementen. Het één kan niet zonder het ander.

Meer over Maureen

Koken met essentiële olie

Irene Lelieveld

Irene is 18 jaar bezig in het vak van voeding en gezondheid. Ze heeft sinds 12 jaar een eigen praktijk als auto kinesiologische voedingstherapeut waar ze mensen test. Voeding als medicijn is haar motto. Vanaf 2009 schrijft ze boeken over voeding en gezondheid. Dit gezamenlijke boek is nummer 8 voor haar. Irene is de initiatiefneemster omdat ze vindt dat de mensen in deze groep geweldig kunnen fotograferen en heerlijke natuurvoedingsrecepten verzinnen.

Meer over Irene

Voeding voor kinderen

Tim en Michelle Nijs

Gezonde, pure, (h)eerlijke voeding, het is de beste brandstof van ieder opgroeiend kind. Tim en Michelle zoeken altijd naar manieren om hun gerechten interessant te maken voor kinderen. Of ze nu naast je staan te helpen in de keuken, het bord tot op de laatste kruimel leeg eten of anderen blij maken met hun eigen creaties. Naast voeding maken ze zich hard voor een compleet natuurlijke en bewuste levensstijl voor ieder gezin. Ze bloggen hierover via hun platform Natuurlijk Durven Doen.

Meer over Tim en Michelle

Tussendoortjes

Helma van der Linden

Helma heeft haar eetstoornis verleden omgezet in haar kracht. Over haar proces schrijft ze dagelijks een blog, waarin ze de weg naar een gezonde leefstijl met humor en herkenning beschrijft. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk, waarbij ze mensen coacht op weg naar een gezonde leefstijl en een reëel zelfbeeld. Haar motto: Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing.

Meer over Helma

Gebak en High Tea

Brigitte Stolk

Brigitte is yogadocente en via haar bedrijfje BRIDGE promoot zij gezonde voeding als onderdeel van de yogafilosofie. Haar vriend Edo Kruijver, alias Bakker Edo, bakt vlaaien en broden in een houtgestookte oven van het gezonde graan spelt. Samen ontwikkelen zij de gebaksrecepten voor in het boek waarin, niet verwonderlijk, vooral met speltgraan wordt gewerkt.

Meer over Brigitte

Feest Zoet

Karin Prummel

Karin is voedingsdeskundige en expert in voeding en overgang bij Passie & Puur. Ze laat je ervaren hoe je een gezonde levensstijl kunt creëren gebaseerd op de smaakexplosies van de pure Italiaanse keuken. Haar doel: genieten en beleven wat gezonde voeding voor je doet en hoe leuk en eenvoudig het is toe te passen. Met als grootste winstpunt: vitaler, energieker in een mooi en gezond lichaam.

Meer over Karin

Feest Hartig

Noami de Jong

Puur en lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn! Naomi combineert op haar site haar grootste passies: gezond koken en fotograferen. Als diëtist ervaart ze al 20 jaar hoe mensen zich fitter en gelukkiger voelen door stap voor stap hun voeding en leefstijl te veranderen, en door beter naar hun lichaam te luisteren. Op de site plaatst ze recepten van gezonde en lekkere gerechten die eenvoudig te maken zijn. Bovendien vallen de resultaten makkelijk in de smaak van iedereen die van lekker eten houdt.

Meer over Naomi

Broodgerechten

Niels Gisbertz

Niels is zijn culinaire reis is begonnen, toen hij op zijn vierde, bij zijn moeder in de keuken kroepoek stond te bakken. Ondanks een technische achtergrond bleef voeding hem intrigeren en nam zijn interesse in koken en smaak(combinaties) in de loop van de jaren alleen maar toe. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf genaamd Natural Food Experience. Onder deze vlag verzorgt hij alle natuurvoeding gerelateerde activiteiten en onder andere wijncursussen op WSET Level 2 niveau.

Meer over Niels

Ontbijt

Dit is een gezamenlijk hoofdstuk.

Prachtige groep

En als afsluiter een groepsfoto van alle deelnemers bij elkaar, mooie club! Met dank aan Irene Lelieveld voor haar geweldige initiatief!

groepsfoto-natuurlijk-samen-koken-liggend

Dit bericht heeft 11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *