Brasserie Beekink, Den Haag – restaurant review

Brasserie+Beekink+&+Co-2-2

Wat is het toch fijn als je weer eens ouderwets gezellig uit eten kunt dicht bij huis. En dan in een fijn restaurant, niet al te groot, niet al te fancy, maar zeker voorzien van een feestelijk tintje, fantastisch eten en goede bediening. Bediening met een glimlach, zonder pretenties, en een keukenteam dat heerlijk samen werkt en geniet van hun vak.

Ik heb hier nu een paar keer gegeten en het is iedere keer weer fijn. Vandaar dat ik deze plek graag met julie wil delen. Hoewel, het moet er niet te druk worden natuurlijk ;-p

Open keuken bij Beekink; passie, harmonie & energie gaan hand en hand

Vooral dat laatste vind ik prachtig om te zien bij Brasserie Beekink. Je kijkt hier namelijk zo de keuken in, klein maar fijn. En super netjes en rieleksed. Het thema open keuken van de laatste jaren komt hier echt goed tot zijn recht. Je ziet dat er samen met liefde gekookt wordt. Ik hou er van!
Sander Beekink aan het Koken

Variatie op de menukaart is top

En dan over de kaart. De kaart heeft voor ieder wat wils. Je zit dicht bij Scheveningen dus het is zeker dat er verschillende mooie en verse visjes op de kaart staan. De octopus is favoriet van de chef en samen met de gekookte aardappeltjes en een zelfgemaakte saus met gerookte paprika ook errug lekker!

Salade+Kreeft+|+Brasserie+Beekink+&+Co

Ook fantasie bij de vega gerechten!

Wat zo fijn is hier, is dat ook de vega gerechten echt lekker zijn. Alles is goed op smaak gebracht en ziet er feestelijk uit. Dus je krijgt hier meer dan alleen een standaard  salade geitenkaas of een gerecht waar simpel het vlees of vis element is weggelaten. En dat is elders helaas nog wel eens het geval. Wil je dus lekker eten, eet jij graag vega gerechten of heb je andere speciale wensen? Ga gerust naar Beekink en wordt ook fan!

vega-linzen
Dit is een hele slechte foto (gemaakt met iphone vriend), maar het linzen gerecht met aubergine is echt heul heul lekker! Ik ga zeker nog een keer nieuwe foto’s maken daar!

De kaart bestaat uit diverse kleine hapjes, voorgerechten en de hoofdgerechten. En ook een verrassingsmenu met dagspecials is een optie. Wat ik fijn vind is om verschillende gerechtjes te kiezen en samen te delen. En ook het verrassingsmenu is al goed bevallen. Ik geniet bij Brasserie Beekink van een glaasje merlot (lekkere huiswijn) en daarnaast gewoon altijd van fris water. Wat hier, ook heel fijn, gewoon wordt bijgevuld wanneer je glas is.

Zijn er ook nog aandachtspunten? Die zijn er overal, maar moest hier wel even goed zoeken. Oké, de prijzen zijn passend bij het gebruik van de verse ingredienten uit de regio en waar kan biologisch. Daarom is brasserie Beekink ook meer dan een gemiddelde brasserie, zowel in beleving, qua genieten en ook een beetje qua prijs. De hoofdgerechten zijn gemiddeld en gelijk ook aan de strandtenten en restaurants in Den Haag. De voorgerechten liggen que prijs ietsje hoger dan gemiddeld. Dan krijg je ook wel een feestje op je bord. En verder, ik zou nog meer bio, en misschien af en toe een raw gerecht of een compleet vegan dish terug willen zien op de kaart. Met de visie en de passie van Sander wordt ook vegan een hit, zelfs bij de meest grote carnivoor. Daar vertrouw ik op!

Kleine noot: op dit moment heb ik nog geen lunch gerechten gegeten bij Beekink, zodra dit het geval is laat ik het uiteraard weten hoe deze bevielen!

Meer over Brasserie Beekink & Sander Beekink

Wat zeggen ze zelf: Sander Beekink heeft veel culinaire ervaring opgedaan in diverse restaurants in Den Haag. Waaronder mooie plekken als Seinpost, le Bistroquet, Les Ombrelles, Trudot. De afgelopen jaren was Sander Beekink chefkok bij de populaire strandtent Sol Beach aan de Boulevard van Scheveningen. In het ‘stille seizoen’ (de wintermaanden) initieerde hij ook pop-up restaurant Zeevlam bij de industriële locatie Kantine Visafslag, bij de 1e haven van Scheveningen. Ook dit is zo een plek die je moet ervaren. Ook een aanrader dus ;-)

De stijl van koken van Sander Beekink is gebaseerd op producten die zoveel mogelijk afkomstig zijn uit de Haagse regio. Brasserie Beekink & Co is geopend van woensdag t/m zondag van 10:00 uur – 22:00 uur.

Adresgegevens

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram