7 Halloween treats, happy and healthy style

Het is bijna halloween, tijd voor trick or treat, halloween treats en halloween party’s! Halloween staat bekend om de ladingen snoep die kids verkleed van deur tot deur op komen halen. Met als gevolg vaak zakken vol met deze halloween treats met bergen kleurstoffen, smaakversterkers en andere ongewenste E-nummers. En stuiterende kinderen.

En ja natuurlijk, dit moet af en toe kunnen. I know. Maar kan het ook anders? Tuurlijk! Gewoon een beetje creatief zijn :-)

Daarom hieronder enkele ideeën voor lekkere & scary halloween treats op een rijtje. Makkelijk te maken. Lekker, snel en ook een stuk gezonder. Ook prima voor feestjes of om uit delen op school. Dus, wat houd je nog tegen?
Halloween treats, scary zo lekker!

Halloween treats, happy and healthy style top 7!

 • Mandarijn pompoenen met komkommer steeltjes
  Schil de mandarijnen (sinaasappels kan ook) en snij reepjes van komkommer (bleekselderij kan ook, maar sommige kinderen vinden dit te sterk van smaak). Steek de ‘steeltjes’ komkommer in het midden en klaar, easy does it.
 • Spookbananen
  Halveer iedere banaan en maak ogen en een mond van rozijntjes of raw cacaonibs (gebruik liever geen cacao voor de allerkleintjes). Lekker en makkelijk!
 • Spookpeertjes
  Schil de peertjes en gebruik citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak voor de spookpeertjes ook weer de ogen en een mond van rozijntjes of raw cacaonibs.
 • Walnoothersenen
  Voor de mensen zonder tijd: gebruik hiervoor hele, ongebrande en ongezouten walnoten als hersenen. Vertel er een scary verhaal bij en that’s it!
 • Winterpeen pompoenen, zo uit het vuistje of met een avocado ‘snotjes’ dipje
  Maak van de geschilde winterpeen repen met de mandoline en steek vervolgens uit met een halloween vormpje. Eet zo uit een mooie scary halloween schaal, aangekleed met nepspinnen (ieuw), snotdip van avocado en wat je nog meer kan bedenken.
  Ga naar recept Halloween winterpeen snacks met avocado dip
 • (Zoete) aardappel pompoenen en vleermuizen chips
  Lekker uit de oven of gebakken in heet kokosvet of hete olijfolie. De laatste is een gezondere variant op frietjes. Maak repen met de mandoline en steek uit met een halloween vormpje. Samen husselen met een beetje Himalaya zout en olijfolie en vervolgens in de oven of bakken in het vet, mjammie. Niet te vaak doen, maar af en toe erg lekker :-)
 • Dadel choco snacks
  Maak lekkere dadel choco snacks in welke scary vorm dan ook, lekker crea!
  Ga naar recept dadel choco snacks

Halloween, winterpeen pompoenen

Dus wees lekker creatief en geniet van het halloween weekend. Veel plezier met trick or treating :-)

Happy Halloween!
Halloween treats, yumm!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *