Makkelijke Maandag Portobello Party Vierkant 300

Makkelijke maandag: portobello party!

Zo hey, dit gaat er in als zoete koek ;-) Vorige week heb ik op maandag deze avondmaaltijd in elkaar gedraaid, super snel en super makkelijk! En super lekker, daar gaat het natuurlijk vooral om.

Op de eerste werkdag van de week hebben de meeste mensen het toch een beetje zwaar. Geef toe, maandagmorgen voelt net iets anders dan vrijdag of zaterdagmorgen.

Goed om op de maandagavond iets leuks in te plannen! Dan heb je wat leuks in het vooruitzicht en het maakt jou maandag net even wat gezelliger, toch?

Zorg voor een gedegen voorbereiding: bedenk zondag of maandagmorgen een lekkere, gezonde en vooral makkelijke maaltijd voor maandagavond. Een die niet te veel tijd kost, en waar je happy & healthy van wordt. Je houdt tijd over voor andere dingen en je voelt je goed, twee vliegen in 1 klap. Ga na je diner gewoon leuke dingen doen en je voelt je vanzelf blij!

Bijvoorbeeld een lange strandwandeling maken, naar theater, een nieuwe sport proberen, schildercursus, whatever makes you happy :-)

Ga gewoon de strijd aan tegen de monday blues! Maar ehm word je al moe van het idee? Je mag ook best met ’n lekkere maandag film op je bank hangen. Ga er dan wel dinsdag lekker op uit ;-)
En geniet van je lekkere en makkelijke maandag hap: de vega Portobello party! Ik heb voor vandaag namelijk al een makkelijk recept voor jullie verzonnen. Wat groenten hakken en je bent er al bijna. Ja, dat lukt jou ook!

De portobello party, wat heb je nodig?

Groenten, heel veel groenten! Groenten geven je energieboost en zijn makkelijk te verteren. Heel goed tegen de monday blues. Deze keer gebruik je:

  • portobello champignons
  • rode paprika
  • courgettes
  • bloemkool
  • wortel
  • en wat je nog meer hebt liggen :-)aan groente
  • en verder heel veel lekkere kruiden voor de vulling: knoflook, kerrie, kurkuma, gember, beetje uienpoeder, zout en peper.
  • en het hoeft ook niet altijd een drie sterren maaltijd te zijn. Vandaag doe je gewoon lekker aardappeltjes uit de oven en een extra lading groente erbij, dit keer broccoli :-)

Portobello party, hoe maak je het?

Heel makkelijk. Je bijgerechten zijn zo gemaakt. Deze keer heb ik broccoli en aardappeltjes uit de oven gemaakt. Je kan ook andere groente gebruiken, zoals boontjes. En de aardappels weglaten, of gebruik eens zoete aardappels.

Je blancheert je broccoli. De aardappeltjes ook en je voegt de aardappeltjes bij de portobello’s in een ovenschaal. Gebruik op de aardappeltjes kruiden naar wens. Bijvoorbeeld knoflook, peper, klein beetje zout, oregano of rozemarijn en tijm. Of ga mee met de kruiden voor de portobello’s en gebruik lekker kurkuma, kerrie en chiliflakes.

De portobello’s zelf maak je voorzichtig schoon. En hol ze een klein beetje uit met een lepel. Leg ze omgekeerd in de ovenschaal. En hierboven op leg je de groentenmix. Deze maak je makkelijk door alle groenten in kleine blokjes te hakken. En te husselen met de kruiden naar wens. Zorg dat de torentjes niet om kunnen vallen. Zet daarna alles in de oven, ongeveer 15 minuten op 180graden. De exacte tijd is afhankelijk van jouw oven; kijk altijd tussendoor even of het niet te hard of te langzaam gaat.

Makkelijke maandag

Ps deze keer had ik na werk zo een trek, dat ik de foto ook lekker makkelijk en snel genomen heb. Volgende keer zal ik een nieuwe foto maken waar de portobello iets beter op te zien is.

Ps2 dit is ook heel lekker als het niet maandag is ;-)

Enjoy!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *