Hi! Ik ben Nanou en dit is mijn food- and health blog. Je vindt hier alles over gezond & vooral happy leven. Ik schrijf over onder andere food & fotografie, geef tips voor een healthy lifestyle en ik deel vooral veel lekkere en gezonde recepten. De Happy and healthy lifestyle wil ik, als natuurvoedingsadviseur, trainer Hormoonfactor & NLP practitioner, graag met jou delen! Via Happy and healthy bied ik daarom advies- en coaching trajecten & workshops aan over Happy and healthy living; vitaliteit, gezonde voeding en lifestyle. Gezond leven is de boodschap. Maar genieten staat voorop: Happy and healthy!

Op de site Happy and healthy geef ik veel informatie over voedingsmiddelen en verschillende voedingsleren en stromen. Zo ben ik zelf een groot fan van de veganistische keuken en rawfood. Ik voel mij goed bij veel rawfood gerechten: gezond en (h)eerlijk eten! Maar we leven niet in Florida of Costa Rica. En in onze winters is het fijn om je te verwarmen aan een warme maaltijd. Bijvoorbeeld een dampende ayurvedische curry. Of een oer Hollandse, maar juist vegetarische stamppot! Maar ik ben ook flexitarier en eet af en toe ook biologisch vlees of vis.

Ik pik van alle stromen mee wat ik interessant vind. En bekijk alle trends in voedingsland. Suikervrij? Glutenvrij? Zonder e-nummers? Ja, graag! Paleo? Ook fijne recepten. Ik probeer alles uit en pas recepten aan mijn eigen smaak aan. En ik verzin tijdens het rommelen in mijn keuken nieuwe recepten.

Kortom, ik word gewoon happy van mooi en lekker eten en dat kan dus van alles zijn. Voor mij werkt een goede mix van gezond verstand en genieten!

Van lekker en gezond eten wordt iedereen uiteindelijk happy. Je lijf reageert tenslotte op jouw voeding. Beweging zorgt hierbij voor een extra boost. Het blijft echter voor veel mensen toch moeilijk om dagelijks in beweging te komen. Ik geef je daarom tips om lekker te bewegen. Makkelijke oefeningen die weinig tijd kosten en die iedereen kan doen. Onderweg, op werk of gewoon voor de buis. Beweeg samen met je kinderen en maak er een feestje van!

Zelf ben ik jaren geleden 20 kilo afgevallen, dus ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is. Jaren ben ik als een jojo heen en weer gegaan. Met een bourgondische vriend die alles kan eten (life ain’t always fair) blijft het af en toe best lastig. Maar gezond en lekker leven is vooral een mind-set. Ik tel zelf geen calorieën meer, en eet nog graag een patatje op zijn tijd. En ja, ik hou ook van een goed glas wijn en speciale biertjes. Hoe cliché ook, het gaat allemaal om de balans. Al jaren verdiep ik mij in lekker, gezond en eerlijke voeding. En al met kleine aanpassingen kun je zoveel bereiken!

Ik help je op weg met tips & trics, en zoals gezegd lekkere recepten. Mijn recepten zijn gemakkelijk en snel, zodat iedereen aan de slag kan. Vaak healthy en soms wat minder (moet ook kunnen!), maar wel altijd lekker. Probeer ze uit en wordt ook Happy and healthy!

Wanneer ik inspirerende artikelen of quotes voorbij zie komen, deel ik ze hier ook. Happy and healthy draait niet alleen maar om recepten. Maar omvat alles voor een happy lifestyle. Serieuze zaken, maar ook veel fun. Vooral veel dingen waar je blij van wordt! Vanaf nu is Happy and Healthy ® the way to go!

PS Happy and healthy is natuurlijk ook erg sociaal! Like en volg ons:

Leuk dat je er bent!
Nanou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *