De Happy and healthy lifestyle wil ik, als trainer Hormoonfactor, (natuur)voedingsadviseur & NLP practitioner, graag met jou delen! Via Happy and healthy bied ik daarom advies- en coaching trajecten aan over Happy and healthy living; vitaliteit, gezonde natuurlijke voeding en lifestyle.

Advies- en coaching op maat

Ik bied advies- en coaching trajecten aan voor iedereen die bezig is of wil zijn met lekkere en gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Iedereen die gezond wil zijn, maar vooral ook happy. Ik ben geen voorstander van strenge diëten, ‘moeten’ en frustraties. Je bereikt veel meer door slimme keuzes te maken. Keuzes die passen bij jouw manier van leven en die van de mensen in jouw omgeving. Zodat je juist geniet van je nieuwe gezonde levensstijl. Zonder dat dit als een zware taak voelt. En meer balans krijgt tussen je lichaam en geest, waardoor je je vitaler en gezonder voelt.

Mijn adviezen zijn gebaseerd op 3 pijlers:

  • natuurlijke voeding,
  • beweging, en
  • stressreductie.

Natuurvoeding

Als trainer Hormoonfactor en natuurvoedingsadviseur ga ik uit van natuurlijke voeding. Natuurvoeding betekent pure, verse, eerlijke en biologische voeding.  Dus niet koken uit pakjes of met de magnetron. Wel (h)eerlijke gerechten die passen bij jouw smaak en kookkunsten. Zoveel mogelijk zonder bestrijdingsmiddelen, sterk bewerkte (geraffineerde) producten en nare E-nummers, denk aan smaakversterkers zoals het beruchte E621. En niet onbelangrijk; natuurvoeding betekent ook vriendelijk voor mens, dier en de natuur.

Goede voeding is de basis voor een happy and healthy lifestyle. Ik geloof oprecht in de bekende uitspraak van Hippocratus: “Let food be thy medicine and medicine be thy food!”. De juiste voeding kan klachten helpen verminderen, zelfs helemaal wegnemen en uiteraard voorkomen. Ook wanneer je geen specifieke klachten hebt, help ik je graag op weg naar een natuurlijke keuken.  Samen nemen we jouw huidige voedingspatroon, en jouw keukenkastjes!, stevig onder de loep en bepalen we wat voor jou de beste stappen zijn om te maken.

Bewegen & krachttraining

Wil je lekker(der) in je vel zitten? Dan is alleen goede voeding geen garantie. Tijdens de anamnese bespreken we samen hoe actief je bent. De juiste beweging zorgt ervoor dat je sneller fit wordt, aankomt of afvalt en je gewoon lekkerder voelt. Ik geef advies welke activiteiten bij jou passen en samen bepalen we wat haalbaar is. Indien gewenst kan ik een trainingsschema voor je samenstellen.

Stressreductie

We leven in een tijd waarin we heel veel mogelijkheden hebben. Alles kan, en we worden voortdurend geprikkeld om meer te willen zien, meemaken en doen. We willen niks missen. En zijn druk met van alles. Een mooie carrière, of ieder geval zorgen dat je een baan hebt of behoudt! s een belangrijke stressfactor in deze tijd. Daarnaast zijn we druk met de kinderen, sporten, gezond koken, vrienden onderhouden, naar theater, nieuwe gadgets kopen, een mooi huis (dat ook veel onderhoudt en tijd vergt). Noem maar op. Fijn dat we in een tijd leven waarin dit allemaal kan, maar het is ook heel druk. Veel mensen hebben het gevoel als of ze alleen maar bezig zijn met alle ballen in de lucht te houden en lopen zichzelf voorbij. Langdurige stress en bijnieruitputting (of burn-out) zijn bijna normaal geworden. Met alle gevolgen voor je body & mind.

Intake, anamnese & aanpak

Tijdens de intake neem ik een uitgebreide anamnese af. Aan de hand van jouw hulpvraag bepalen we het doel van jouw traject. En dit doel is heel belangrijk! Want wat wil je nu eigenlijk bereiken, wat zijn je drijfveren? Hoe gemotiveerd ben je? Werk je ergens naar toe voor jezelf? Goed om hier over na te denken. Een doel waar je achter staat werkt tenslotte heel motiverend.

Tijdens de anamnese kijken we naar jouw huidige situatie, maar ook naar jouw verleden. We bespreken onder andere je voedingsgewoonten, gebruik van medicatie, ziektegeschiedenis en hoe je nu in het leven staat. We bespreken op basis van jouw input  waar jij behoefte aan hebt. Ik stel, uiteraard samen met jou, een praktisch en concreet plan op dat helemaal is afgestemd op jou en eventuele (lichamelijke en/of psychische) klachten.

Aan de slag?

Heb jij ook zin om aan de slag te gaan? Neem dan vandaag nog contact op voor vrijblijvende informatie of om meteen de intake in te plannen.

Gezond leven is de boodschap. En genieten staat voorop: Happy and healthy!

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dat klinkt best goed, Ik heb het zelf ook gedaan alleen dan in de sportschool. Ik kan het iedereen aanraden die moeite heeft van zijn/haar voeding en bewegen. Het is belangrijk om een goed schema te hebben of iemand die jou erbij helpt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *