Frittata Met Paprika, Courgette En Champignons

Frittata met paprika, courgette en champignons hmmmm

Hmm het is weer weekend! Tijd voor jezelf en tijd om lekker lang te ontbijten, laat te brunchen of lang te lunchen! Deze keer een lekker recept met biologische eitjes, frittata!

Frittata komt oorspronkelijk uit Italië, en je gebruikt dan ook lekker veel Italiaanse kruiden er bij. Frittata werd vroeger veel gemaakt uit armoede, om de restjes op te maken. Los daarvan is het gewoon een heerlijk gerecht, wat altijd kan. Ook als diner, met lekkere tappas erbij bijvoorbeeld. En in deze tijd van crisis (ja helaas voor velen nog steeds) is nu ook makkelijk om je restjes op te maken. Dus kijk wat je in de koelkast hebt liggen en gaan!

Frittata, wat zit er in?

Nou, eigenlijk dus wat je over hebt haha. Je kan er van alles in doen, restjes aardappel, broccoli, boontjes, maar ook vlees of vis voor de niet vega mensen. Ik had vanochtend nog een restje paprika, courgette en champignons. Dit in combi met wat tijd, eieren en (verse) kruiden maakt een heerlijke frittata. Ik gebruik altijd biologische eieren. Waarom? Dit leg ik uit in deze special over eieren. Lees de special over eieren op Happy-and-healthy en maak voortaan een bewuste keuze voor jouw eitjes!

Wat heb je nodig:

  • biologische olijfolie, koudgeperst (Demeter)
  • 4 eieren, biologisch
  • een paprika
  • een halve courgette (was dit keer een grote)
  • wat kastanje champignons
  • kruiden naar smaak/wens: deze keer heb ik oregano (gedroogd), basilicum (vers gesnipperd), Italiaanse kruiden (gedroogd),tijm (gedroogd), beetje knoflook (vers) en beetje Himalaya zout en lekker veel peper gebruikt. En voor wat pit kun je er wat chiliflakes over heen strooien of een vers pepertje er door heen snijden. Gewoon proeven en kijken wat jij het lekkerst vindt!
  • garnering naar wens; ik had nog wat rucola over, dus die heb ik er bij gegeten.

Frittata, hoe maak je het?

Bak de groente even een minuutje in de pan met de kruiden en de olijfolie. Klop de eieren. En giet deze over je groentenmix heen. Zorg dat de groenten goed verdeeld zijn over de pan en de eieren. En laat vervolgens je frittata rustig opkomen.
Je gebruikt best veel ei en groenten, daardoor stijgt het mooi op. Doe een deksel op je pan, voor een extra fluffy effect. En hou je pan in de gaten. En heb neem de tijd: het kan wel even duren, afhankelijk van je pan en fornuis. Al je ei een beetje begint te stollen, probeer dan voorzicht je pan heen en weer te bewegen zodat je frittata los in de pan ligt en niet aanbakt. Gaat het te hard, zet dan je gas nog zachter. En dan gewoon rustig de warmte zijn werk laten doen.

Even geduld en daarna? Genieten!

Frittata, courgette, paprika, champignons

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *