Bananenbrood Met Vijgen En Pecannoten

Bananenbrood met vijgen en pecannoten

Zoals jullie weten maak ik vaker ‘bananenbroodbaksels’. En laat ze het bij ‘The great british bake off’ of ‘Heel Holland bakt’ niet horen, maar ik meet nooit zo heel precies mijn ingrediënten. ‘Bakken is hogere wiskunde’, hoor ik ze altijd roepen op tv. Ook de patisserie chefs bij Masterchef beamen dit. Toch flans ik vaak mijn baksels op gevoel in elkaar en gebruik niet vaak mijn weegschaal. De ene keer wat extra meel hier en de andere een handje noten extra daar. En lekker wordt het eigenlijk altijd :-)

Dus ben jij onzeker in de keuken, en vooral tijdens het bakken? Niet doen, gewoon lekker bakken en uitproberen. Met dit recept als basis kan er niet zo veel mis gaan.

Deze keer gebruik je vijgen in je bananenbrood. Mooi als vervanger van de geraffineerde suikers. En daarnaast geven ze samen met de pecannootjes een fijne crunch aan het brood. Lekker!

Bananenbrood met vijgen en pecannootjes, wat heb je nodig?

Stel je bananenbrood samen op gevoel. Vind je dit nog niet makkelijk? Hou dan (ongeveer ;-) het volgende lijstje aan:

  • +/- 250 gram amandelmeel
  • 3-4 rijpe bananen
  • 4-5 gedroogde vijgen
  • 3-4 eieren
  • 2 handjes pecan nootjes
  • 1 handje goji bessen
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaas/koekkruiden
  • 1 el gember
  • snufje himalaya zout

En uiteraard alles wat JIJ nog meer lekker vindt, of kijk wat er nog in je voorraadkast ligt.

Winactie: super set mengkommen van Rosti Mepal!

PSsssst set mengkommen winnen? Check de winactie :-)

Bananenbrood met vijgen en pecannoten, hoe maak je het?

  • Verwarm je oven voor op max. 160-170 graden. Zorg dat de temperatuur in ieder geval niet boven de 180 graden uitkomt.
  • Doe de (in stukjes gesneden) vijgen, bananen, het bakpoeder en amandelmeel in de keukenmachine. Meng dit tot een glad tot iets grof beslag.
  • Kluts de eitjes en voeg dit vervolgens toe aan het beslag.
  • Voeg de goji bessen en de gewenste kruiden toe. Ik gebruik meestal kaneel, gember en speculaaskruiden voor een heerlijke zoete en kruidige smaak. Kort laten draaien.
  • Schep daarna de pecannoten door het beslag met een spatel of lepel. Zo blijven ze heel en krijg je heerlijker crunchy stukjes in je bananenbrood. Bewaar een paar nootjes voor de garnering.
  • Doe het beslag in de gewenste cakavorm. En druk zachtjes nog enkele nootjes op de beslaglaag.
  • Zet de gevulde bakvorm in de oven. Het bananenbrood is ongeveer na 45 minuten klaar, afhankelijk van de grote en hoogte (!) van jouw vorm. Check tussendoor dus af en toe of de cake niet te hard gaat en te donker wordt. Zet de oven iets lager of bedek het bananenbrood met wat bakpapier als het toch te snel gaat.
  • Controleer of alles goed gaar is met een satéprikker. Is de prikker nog droog wanneer je hem in het brood prikt en er weer uithaalt? Dan is je broodje klaar.

Heerlijk om zo te eten of met een dun laagje biologische roomboter of kokosolie. Bij ontbijt, lunch, als tussendoortje of voor na het sporten ook hierin kun je lekker variëren.

Enjoy!

Bananenbrood met vijgen en pecannoten

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 2 reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.