Helma

Gastblog: Helma – Aardbeien choco taart

Deze week weer een recept van een gastblogger! Helma, van ‘Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk!’ en mede-auteur van ons kookboek ‘Natuurlijk samen koken’ deelt haar recept voor een aardbeien choco taart. Heerlijk zo in het weekend voor alle chocolade fans!

Wie is Helma eigenlijk? En wat heeft zij met voeding?

Helma schrijft dagelijks met veel humor een blog over haar weg naar een gezonde leefstijl. Ze heeft haar eetstoornis verleden omgezet in haar kracht. En inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf ‘Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk’. Haar motto: Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing.

Kookboek Natuurlijk samen koken bestellen & liken op Facebook!

Nog even een reminder, het is immers zo oktober!

‘Natuurlijk samen koken’ komt binnenkort uit & de voorinschrijving is begonnen! Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Reserveer dan snel:

  • laat een comment achter op de site met jouw gegevens
  • stuur een mailtje met jouw gegevens naar: nanou@happy-and-healthy.nl
  • of gebruik het contactformulier

Ik zorg ervoor dat jouw aanvraag op de lijst komt en je een exemplaar thuisgestuurd krijgt!

En nu op naar het recept van Helma!

De aardbeien choco taart, wat heb je nodig?

Tijd voor…… taart…
Altijd toch? En helemaal voor deze taart, super simpel te maken en erg lekker!

Wat heb je nodig:

  • 1 pak choco Noets
  • 500 gram kwark
  • 1/4 courgette
  • 400 ml water
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1000 gram aardbeien
  • 2 repen chocolade (80% of meer)
  • 2 eetlepels chia zaad
  • 4 eetlepels kokos

De aardbeien choco taart, hoe maak je hem?

Maak de Noets chocomix aan met 400 ml water, 3 eetlepels kokosolie, en rasp daar 1/4 courgette doorheen. Doe deze in een taartvorm en bak 55 minuten op 180 graden. Laat deze vervolgens heel goed afkoelen. Smeer vervolgens de kwark over de bodem. Was de aardbeien. 500 gram aardbeien laat je inkoken, voeg daar 2 eetlepels chia zaad aan toe. Chia zaad neemt vocht op waardoor het geheel wat dikker word. (Zo kun je ook uitstekend jam maken). Laat deze massa afkoelen en smeer daarna over de kwark. Laat weer afkoelen. Tja, je moet even geduld hebben ;-) Vervolgens snijd je de andere 500 gram aardbeien in stukjes, deze verdeel je over de taart. Ziet er al lekker uit toch?

Smelt vervolgens de 2 choco repen au bain marie, wanneer deze gesmolten zijn, schep je de chocolade voorzichtige over de taart. Wanneer je het lekker vind kun je er wat kokos overheen strooien. Doe dat wel pas als de choco hard begint te worden, anders verdwijnt de kokos in de chocolade en dan zie je er niets meer van, het oog wil ook wat toch?

Zet de taart voor je die gaat eten een half uurtje in de vriezer! Lekker om zo te eten, maar wij waren het er allemaal over eens, ijskoud is het nog lekkerder!!!

O ja, en met kersen is de taart ook super lekker ;-)

Smakelijk!

Liefs Helma

Gastblog: Helma - Aardbeien choco taart

* Fotocredit Aardbeien choco taart: Helma – ‘Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk’

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram