
Gastblog: Bananenkoekjes met amandelen en kokos/havermout
Ook deze week weer een heerlijk recept van een mede-foodie en blije gastblogger! Dit keer deelt Naomi, van ‘Foods and photos’ en mede-auteur van ons kookboek ‘Natuurlijk samen koken’ haar recept voor lekkere bananenkoekjes met amandelen hmmmm.
Wie is Naomi eigenlijk? En wat heeft zij met voeding?
Naomi is diëtiste en deelt haar liefde voor lekker eten en een gezonde levensstijl via haar blog Foodsandphotos.nl vol prachtige foto’s. Koken en fotografie zijn al vanaf haar jeugd haar grote passies.
Kookboek Natuurlijk samen koken bestellen!
Naomi deelt in het kookboek super recepten voor feesten en partijen, lekker en hartig! Heb jij hem al besteld? ‘Natuurlijk samen koken’ komt eind deze maand uit & de voorinschrijving is begonnen! Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Reserveer dan snel:
- laat een comment achter op de site met jouw gegevens
- stuur een mailtje met jouw gegevens naar: nanou@happy-and-healthy.nl
- of gebruik het contactformulier
Ik zorg ervoor dat jouw aanvraag op de lijst komt en je een exemplaar thuisgestuurd krijgt!
Nu snel over naar het recept van Naomi:
Bananenkoekjes met amandelen en kokos/havermout
Lekkere, voedzame koekjes zijn het en deze vergen heel weinig werk of apparaten! Voor als tussendoortje of een snel ontbijt, lactose- en glutenvrij (als je voor de kokos ipv havermout). Ik heb in dit recept de amandelen in de keukenmachine gemalen ipv amandelmeel te gebruiken. Verder heb ik zo’n 20 gr pure chocoladestukjes gebruikt, maar dat was vooral om de koekjes laagdrempeliger voor de kinderen te maken. Ze zijn zo klaar en gezond!
Bananenkoekjes, wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 75 gr gemalen amandelen of amandelmeel
- 75 gr gemalen kokos of havermout
- 1 el kokosolie of roomboter, zacht
- 1 el tahinpasta of pindakaas (ongezoet)
- 4 el Maple syrup of honing
- 1 tl vanille extract
- 50 gr grof gebroken hazelnoten
- optioneel: 25-30gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken / rozijnen / cranberries
Bananenkoekjes, hoe maak je ze?
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork en meng hem met de rest van de ingrediënten.
- Gebruik een lepel of telkens een kleine portie van het mengsel op de bakpapier te scheppen. Je kunt er ook balletjes maken met vochtige handen. Ze worden wel uiteindelijk plat.
- Bak ca 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat ze licht bruin worden. Laat de koekjes afkoelen buiten de oven.
Enjoy!
fotocredits: Naomi de Jong
Anderen bekeken ook:
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Wat een heerlijk snel recept! Ik kon het niet laten om chocolade en rozijntjes toe te voegen. Erg lekker. Ik word erg vrolijk van makkelijke en gezonde recepten en ga me zeker laten inspireren door het nieuwe boek.
Leuk Coco! En de makkelijke keuken is er een die mij ook aanspreekt. We hebben het al druk genoeg tegenwoordig ;-) Heel benieuwd wat je nog meer gaat maken uit ‘Natuurlijk samen koken’, laat je het weten via de site of sociale media? Vind ik uiteraard leuk om te horen, net als de andere auteurs van ons kookboek! Er zijn in ieder geval genoeg recepten om uit te kiezen :-)