Pannenkoekjes Banaan, Ei, Kaneel Uitgelicht

Verwarmende pannenkoekjes hmmmm

Pannenkoeken! Hmmm heel veel mensen zijn er gek op! Vaak eten we ze alleen met teveel suiker, stroop of een combinatie ervan. Gevolg is dat je na het eten van een pannenkoek tijdens de lunch erna in de middag vaak doodmoe wordt. En zin hebt in een middagdutje. Niet heel handig op je werk of als je nog op pad moet met je kids. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Gelukkig zijn er ook gezonde pannenkoekjes te maken. En binnenkort krijg je van mij het ultieme recept voor lekkere en healthy indiase dosa pannenkoekjes. Deze keer beginnen we met de internet hype en fenomeen banaan-ei-kaneel pannenkoekjes! Ik heb het niet zelf verzonnen, maar je zag ze afgelopen tijd wel vaker voorbij komen op internet. Ik dacht dan ook dat iedereen wel eens zo een pannenkoekje gemaakt had, maar niets blijkt minder waar. En op verzoek van een paar cliënten dus ook het recept hier op de site. Simpel, snel, gezond(er) en ook nog eens heel lekker! Try them :-)

Verwarmende banaan/ei/kaneel pannenkoekjes, wat heb je nodig?

Niet heel verrassend, je hebt in ieder geval banaan, ei en kaneel nodig ;-)

  • 1 banaan
  • 2 eitjes
  • Lading kaneel
  • Evt. snufje gember of koekkruiden
  • Klein beetje kokosvet om in te bakken

Ik vind ze zo al heel lekker, maar combineer ze ze gerust met heerlijk vers fruit van het seizoen. Op dit moment bijvoorbeeld lekker met een schep zelfgemaakt appel-peren compote hmmmm

Verwarmende pannenkoekjes, hoe maak je ze?

Ze zijn echt heel easy te maken. Kluts je eitjes en prak de in plakjes gesneden banaan er met een vork door heen. Heb je weinig kracht in je handen? Gebruik dan een aardappelstamper in plaats van een vork. Gewoon zo een die je voor stamppotten gebruikt. De banaan mag een beetje grof blijven in het beslag, dat maakt niet uit.

pannenkoek-ei-klutsen-vierkant

En voeg daarna de kanaal en eventuele andere smaakmakers toe en kluts het geheel nog even goed door. Laat je pan lekker warm worden en smelt de kokosvet tot olie. Laat het beslag in de pan glijden. Spreid het lekker uit door goed heen en weer te bewegen.

Je haalt afhankelijk van de grote van de pan, 1 dikke of 2 iets dunnere pannenkoekjes uit je beslag. Even rustig laten staan, voorzichtig omdraaien. Nog even laten staan zodat de andere kant ook een lekker kleurtje krijgt & that’ s it! Ruikt lekker al hmmmmmm.

Enjoy!

Verwarmende pannenkoekjes banaan, ei, kaneel hmmmm

 

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik doe er altijd nog wat rozijnen bij in en drie eetlepels
    havermout. Ik neem het mee naar mijn werk en eet ze in
    de pauze, als ze zijn afgekoeld, op. Heerlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *