Slowjuice Rode Kool Peer

Rode kool & peer super juice!

Ook in de herfst en winter is het lekker om geregeld een powersapje te nemen.  Zo zorg je ervoor dat je extra groenten binnenkrijgt. Ik zie een smoothie of juice dan ook niet als vervanger van mijn groenten of fruit, maar als extra. En ik voel mij er goed bij!

Doe deze herfst en winter gewoon mee en maak vaker een sapje voor jezelf. Je zult merken dat je weerstand verbeterd van alle vitamines!

De komende periode plaats ik vaker recepten van juices, bijvoorbeeld lekker met een stukje gember en kurkuma. Verwarmend en ontsteking remmend, heel fijn in deze tijd van het jaar! En hou de site goed in de gaten, want dit weekend maak ik een nieuwe winactie bekend. En het zou zo maar kunnen zijn dat je een slowjuicer van Hurom kunt winnen! (spannend!!!!!!!)

Maar goed, terug naar het sapje!

Rode kool & peer super juice, wat heb je nodig?

Deze keer een sapje met maar weinig ingrediënten: rode kool & peer! Met winterse rode kool stralend in de hoofdrol :-)

En zorg voor een ‘ vetje’ erbij, zodat je niet ineens een koolhydraten rush krijgt. Neem 2 of 3 ongebrande nootjes erbij, of doe een scheutje lijnzaad- of hennepzaad olie door je slowjuice. Dan neemt je lichaam alles langzamer op en heb je langer plezier van je slowjuice.

Slowjuicen, waar te beginnen?

Heb je nog geen slowjuicer en weet je niet welke je moet aanschaffen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik kan je advies geven over de verschillende soorten slowjuicers. Bijvoorbeeld het verschil tussen horizontale en verticale slowjuicers. En ik heb als je echt interesse hebt een kortingscode voor je. Hiermee kun je bij Slowjuice.nl een bestelling doen met 10% korting! Dat scheelt een stuk, nietwaar?

Rode kool & peer super juice, hoe maak je het?

Je snijdt een gedeelte van de kool in reepjes, op zo’n afmeting dat ze in jouw slowjuicer passen. En het zelfde met de peer. Het werkt vaak het beste om de stukjes om en om door de juicer te doen. Dus eerst een stukje rode kool en daarna peer etc. Blijft er iets hangen? Gebruik dan de reverse knop en ga vervolgens weer verder. Het helpt ook als je jouw stukjes groenten en fruit schuin afsnijdt. Plaats met de ‘punt’ naar beneden in de opening van de juister. En het stuk wordt vanzelf meegetrokken. Voeg als laatste nog een eetlepel hennepolie toe. En klaar, slowjuicen is echt niet moeilijk. Ook jij kan het :-)

Let op: rauwe rode kool kan soms heftig zijn om te verteren. Het kan helpen om de rode kool even te laten aangaren of te blancheren. Even laten afkoelen en dan in je slowjuicer. En krijg je van jouw sap een beetje tintelend gevoel of vind je de smaak gewoon te heftig? Dat kan, het is in het begin misschien best even wennen aan juices vol groenten! Maar echt, het went :-) Gebruik gerust iets meer peer, of voeg bijvoorbeeld ook nog appels toe. Gewoon even uitproberen welke verhouding jij lekker vindt! Dat is het leuke van juicen, de mogelijkheden zijn oneindig :-)

Enjoy!

Slowjuice rode kool - peer

 

 

 

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 30 reacties
 1. Goedemiddag,

  Ik wil een greenis slowjuicer bestellen bij slowjuice.nl. Is dit een goed apparaat? Heb nu een Philips en die heb ik binnen twee weken omgeruild voor een nieuwe. Maar deze gaat ook direct retour, alleen maar natte pulp en loopt snel vast. En ik zou ook graag de kortingscode van 10% ontvangen, want dat scheelt zeker.

  Mvg, Patricia Zeevaart

  1. Hi Patricia,

   Leuk dat je ook lekker aan het juicen gaat! De kortingscode voor een bestelling bij Slowjuice.nl heb ik je inmiddels gemaild (let op: deze is eenmalig geldig). Ik heb de Greenis Slowjuicer helaas nooit zelf geprobeerd, dus ik durf geen harde uitspraken te doen over de kwaliteit van de pulp, de opbrengst en het mechanisme van deze specifieke juicer.

   Wel zie ik dat je bij dit model, net als bij de Hurom’s en Omega Sana’s, ook meerdere zeven krijgt (een grove en een fijne) en als extra een tofu maker. Leuk om een keer uit te proberen als je fan bent van tofu.

   Een staande/horizontale slowjuicer uit het middensegment (gemiddelde prijsklasse) is over het algemeen minder geschikt voor het juicen van tarwegras en andere bladgroenten. Het mechanisme werkt net iets anders als bij de liggende/verticale modellen. En hierdoor kan de juicer inderdaad sneller vastlopen. Wil je vaker bladgroenten gaan juicen? Dan kun je misschien beter kiezen voor een verticaal model. Of een horizontaal model uit een iets hoger segment/hogere prijsklasse (niet wat je wilt horen natuurlijk, I know). Maar ben je geen fan van tarwegras dan hoef je je daar niet druk om te maken met deze juicer denk ik.

   Check in ieder geval nog even of er een reverse knop op zit. Zodat je bij een vastloper de persschroef de andere kant op kan laten draaien en je weer door kan gaan met het persen van jouw lekkere sapje. Ik kan niet ontdekken of de Greenis deze functie ook heeft. Ik zie wel dat hij 2 standen heeft op de aan knop, dus wellicht zit deze optie er ook op. Dat zou fijn zijn!

   Check je mail voor verdere info en als je nog vragen hebt, hoor ik het graag!
   En laat uiteraard even weten hoe je nieuwe slowjuicer bevalt :-)

   Fijne avond,
   Nanou

 2. Beste nanou,

  Wat een ontzettend leuke site heb je hier.

  Ik was zojuist bezig met de hurom hh af te rekenen via de site slowjuice.nl toen ik me bedacht dat er misschien wel ergens korting voor te krijgen was.

  Zo stuitte ik hier op! Leuk!

  Het is nogal een laat sinterklaas cadeau, dus ga hem vandaag nog bestellen voor 17 u, in goede hoop is dit mooie cadeau dan nog op tijd binnen;).

  Liefs

  1. Hi Vivianne,
   Dankjewel voor je lieve woorden :-) Ik heb een kortingscode voor je waarmee je 10% korting op alle producten van Slowjuice.nl krijgt, heel fijn dus! Ik stuur hem je per mail, want je de code is maar 1 keer te gebruiken. Wil je nog een keer bestellen dan heb ik gewoon weer een nieuwe code voor je natuurlijk :-)
   Warme groet en veel plezier met Sinterklaas!
   Nanou

 3. Hoi Nanou,

  Zou ik ook graag de 10% kortingscode voor slowjuice.nl mogen hebben?
  Ik zit er over na te denken de “Tribest Slowstar Juicer & Mincer SW-2000” te kopen. Heb veel goede recenties hierover gelezen. En dat je er ook voedsel mee kan fijnhakken is voor mij een extra plus, aangezien mijn histamine allergie mij vaak beperkt in het eten van bepaald voedsel uit de supermarkt. Ik ben nog een beginnende juicer maar wil er wel serieus mee aan de slag. Ken je deze slowjuicer? Is het een aanrader?
  Groetjes,
  Floortje

  1. Hi Floortje,
   Uiteraard mag jij ook een kortingscode. Ik stuur hem je zo direct op via de mail. Ik ken de Tribest juicer niet persoonlijk. Tribest ken ik wel van mijn (Sedona) dehydrator, en daar ben ik heel erg tevreden mee. Het ligt er altijd aan waar je de juicer allemaal voor wilt gebruiken. Deze van Tribest is heel goed voor het maken van fruitsappen, maar ik lees dat hij minder geschikt is voor het juicen van harde bladgroenten (ook wel leafie greens genoemd), zoals tarwe gras.

   En als je dan toch een best kostbare juicer koopt, zou ik een model kiezen die dit ook aan kan. Anders krijg je er denk ik spijt van. Dit zijn vaak de HORIZONTALE juicers, aangezien die net iets anders werken. Meestal kun je hiermee ook meteen zelf pasta maken en dergelijke, super fijn natuurlijk! Kijk eens naar de horizontale modellen zoals de Hurom chef of de Omega Sana EUJ-606 of Euj-707. Zelf ben ik de gelukkige eigenaar van Hurom HG Second Generation en daar heel tevreden over. Het is een prachtig apparaat en neemt niet heel ruimte in beslag. Maar deze is ook duurder dan de andere modellen hierboven, dus dat mag en kan je eigenlijk niet (goed) vergelijken.
   Een goede horizontale slowjuicer staat ook nog op mijn verlanglijstje ;-)
   Ik ben heel benieuwd naar je keuze! Alvast heel veel plezier ermee!
   Nanou

   1. Hi Nanou,
    bedankt voor je tips! Ik zal ook even kijken naar de verticale juicers die je aangeeft.
    Ik hou je op de hoogte van mijn beslissing ;)
    groetjes,

    1. Tuurlijk & geen dank, leuk juist om je te helpen. Voor mij was het ook een zoektocht naar de juiste juicer. En er blijven zoveel nieuwe modellen op de markt komen, dat het altijd even afwegen is. Daarom nog even kort checklistje voor jouw nieuwe slowjuicer:
     – bedenk van te voren goed waar je de slowjuicer voor wilt gebruiken:
     # maak je graag notenmelk?
     # wil je je eigen deeg maken?
     # wil je eventueel je eigen koffiebonen malen?
     # wil je ook echt tarwegras juicen?
     # maak je alleen vruchtensappen of vooral groente? en wat voor soort groenten?
     Je hoeft natuurlijk niet te betalen voor mogelijkheden wanneer die je niet gaat gebruiken. Maar als je denkt dat je in de toekomst bepaalde dingen wellicht gaat proberen, neem deze dan nu mee in je beslissing. Het zou zonde zijn als je na een half jaar een ander model wilt :-)
     – zoals hierboven ook omschreven: check of er een reverse functie op zit. Erg handig!
     – check ook de ruimte (echt in centimeters!) op je aanrecht. Jouw nieuwe juicer moet ook passen in je keuken. En liefst dus echt een vaste plek in je keuken krijgen, waar je er snel mee kan juicen. Slowjuicers (en andere fijne keukenapparaten) in kastjes worden vaak vergeten en niet gebruikt (herkenbaar voor velen haha)

     Happy juicing!
     Nanou

    2. Hi Floortje, mijn links en rechts is ook niet altijd even goed. Ik bedoelde natuurlijk de HORIZONTALE juicers. Ik heb het in mijn vorige antwoord aan jou al aangepast :-)

 4. Dag Nanou, ik wil de Hurom HH bestellen. We hebben het afgelopen halfjaar met een blender sapjes gemaakt, maar dit apparaat lijkt me super. Kan ik van jou een kortingscode ontvangen? Alvast hartelijk bedankt!

  1. Hi Cornelia,
   Ik vind het heel fijn om smoothies uit de blender en juices uit de slowjuicer af te wisselen. En soms te combineren. Ook vind ik het lekker om sapjes te gebruiken op andere momenten in de keuken. Zelf gemaakte appelsap uit de slowjuicer voor je (rauwe) appeltaart bijvoorbeeld, noem maar op. Ik mail je de korting meteen even. Leuk cadeau aan jullie zelf!
   groet, Nanou

 5. Hoi Nanou,

  Inmiddels ben ik me druk aan het oriënteren voor een slowjuicer en via deze zoektocht ook op je website gekomen. Waarschijnlijk ga ik voor een horizontale slowjuicer. Ik wil namelijk veel boerenkool, selderij en spinazie gaan juicen. Ook voor het maken van notenboters is dit geschikt. Ik heb begrepen dat dat een horizontale juicer dan net iets fijner is dan een verticale. Echter wil ik ook wel diverse soorten notenmelk gaan maken. Is een verticale juicer dan weer beter geschikt?
  Heb je eventueel een kortingscode voor mij voor slowjuice.nl?

  Met vriendelijke groet,

  René

  1. Hi René,

   De horizontale juicers kunnen dit meestal goed aan. Je moet even goed opletten bij de specs of het er bij staat. En natuurlijk of er een dichte zeef bij het gewenste model wordt geleverd.

   Zelf heb ik met de Hurom hg2nd wel eens amandelmelk gemaakt, maar met dit verticale model kun je inderdaad geen notenboters maken (o.a. door het ontbreken van de juiste zeef, maar ook het mechanisme op zich leent zich er minder voor).

   Een horizontale slowjuicer, zoals de Omega Sana EUJ-707 of de Hurom Chef, zijn hier wel voor geschikt. Met de Omega sana maak je ook bijvoorbeeld in een hand omdraai lekkere tahini. Om jouw keuze nog ingewikkelder te maken, geef ik je ook nog mee dat je met een high end blender ook heel goed notenboter kunt maken. Denk aan een Vitamix blender of een Bianco.

   Aangezien je aangeeft dat je veel groene bladgroenten wilt slowjuicen (super!) zou ik in eerste instantie kiezen voor een horizontale juicer.

   Ik mail je de kortingscode. Deze geeft recht op (eenmalig) 10% korting op het gehele assortiment van Slowjuice.nl.

   Laat je weten wat het is geworden?

   Fijne avond!
   Nanou

 6. Hoi Nanou,

  Hartelijk dank voor je reactie. Je hebt me over de streep getrokken! Het is uiteindelijk de Hurom Chef Retro Style GH/DT geworden! Deze zou zeker moeten voldoen aan mijn wensen. Zojuist heb ik deze met de kortingscode (waarvoor dank!) besteld bij slowjuice.nl

  De tip van een krachtige blender is ook een goede. Ik ben echter al in het bezit van een redelijk goeie Kenwood blender. Hierin maak ik nu vaak groentesmoothies met o.a. boerenkool, spinazie en bleekselderij. Nadeel is dat het erg veel vezels blijft bevatten. Eventueel zou ik ze nog uit kunnen zeven maar een slowjuicer lijkt me in meerdere opties beter (laag toerental, geen verhitting, minder oxidatie).

  Ik laat zeker weten hoe de machine me bevalt!

  Met vriendelijke groet,

  René

  1. Super René!

   Heel veel plezier ermee, komende periode lekker alles uit proberen en genieten! En wissel gewoon af en toe af met een sapje uit je blender of maak een 50-50 sapje, vezels heb je tenslotte ook nodig :-)

   Op naar een happy and healthy 2016, vol heerlijke sapjes & notenboters natuurlijk!

   Warme groet,
   Nanou

 7. Hai Nanou, wat een leuk artikel! Ik ben gelijk enthousiast geworden en zou ook wel de kortingscode willen ontvangen, kan dat nog? Ik hoop het. Dankjewel.

  1. Hi Leonie,
   Leuk dat je ook lekker aan de slag wilt met het slowjuicen. Ik heb je gemaild met meer informatie!
   groetjes,
   Nanou

 8. Hoi.

  Ik ben op zoek naar een juicer die noten kan malen en bevroren fruit kan eh….. malen?
  Verder gebruik ik de juicer elke dag wel drie keer voor mijzelf en straks voor de rest van het gezin.
  Ik denk zelf dat ik een horizontale wil vanwege het evt vastlopen van groenten.

  Mag ik van jou een tip en een kortingskode? :-D

  Grt
  Barbara

  1. Hi Barbara, leuk dat je ook lekker aan de slag wilt met een slowjuicer! Het is altijd verstandig om noten een paar uur te laten weken voordat je ze in de slowjuicer doet. Dus doe de noten ’s avonds even in een schaaltje met water en dan kun je ’s ochtends meteen lekker juicen. Ik plaats deze week een blog over het maken van amandelmelk in de slowjuicer, dus hou de site in de gaten. Bevroren fruit zou ik ook heel even laten weken/ontdooien. Niet alle verticale juicers lopen vast op bladgroenten. Ik heb zelf de Hurom HG second en deze kan (blad)groenten goed aan. Bij een enkele vastloper gebruik ik de reverseknop en hij gaat meteen weer door. Voordeel van een horizontale juicer t.o.v. sommige verticale juicers is wel dat deze vaak net iets drogere pulp geven bij groene bladgroenten en dus een hogere ‘sapopbrengst’. En ook dat er meestal een dichte zeef bij zit voor het maken van notenboters of bijvoorbeeld om zelf pasta te maken. Ik ben heel benieuwd waar je uiteindelijk voor kiest. Ik heb je ook gemaild (ook over de code). Warme groet, Nanou

 9. Hi Nanou,

  Wat een leuke en lekkere recepten heb je op de site staan.
  Wanneer is het verstandig om tarwegras toe voegen aan het sapje, welke functie heeft het tarwegras?
  Ik sta op het punt om een 2nd generation slowjuicer van Hurom aan te schaffen, kan deze door zijn verbetering (laag toerental) wel tarwegras juicen? En zou ik ook een kortingscode mogen ontvangen? Dat scheelt inderdaad :)

  Liefs,
  Amee

  1. Zelf heb ik de Hurom HG second generation en het juicen gaat goed. Af en toe, dus zeker niet altijd, heeft hij een beetje hikje bij stevige bladgroente, zoals laatst bij rode kool. Maar wanneer je de reverseknop gebruikt gaat hij meteen weer verder. Ook amandelmelk gaat helemaal top, ik zet deze week een blog (incl filmpje) live over het maken van amandelmelk met de HG 2nd. Zelf ben ik tevreden over dit model. Ook met het oog op het formaat. Hij past vanwege het kleine formaat goed in mijn kleine keuken. Wanneer je ook notenboters wil maken met jouw juicer moet je echter een model kiezen met een dichte zeef. Check dus nog even de specs en beslis waar je hem voor wilt gebruiken en ook waar je hem (liefst permanent) neer gaat zetten.
   Tarwegras zit vol goede eigenschappen en voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ook bevat het een grote lading chlorofyl, wat jouw afweersysteem een enorme boost geeft. Er is zoveel informatie over te schrijven; ik zal daarom ook een blog over tarwe- (en gerste)gras schrijven binnenkort.
   Hoe dan ook veel plezier met jouw nieuwe slowjuicer en laat nog even weten welk model je hebt gekozen! En hoe deze bevalt :-)
   Op naar lekkere sapjes en een happy and healthy lifestyle!
   Fijne avond, Nanou

 10. Hallo Nanou,

  Leuke site en heerlijk sapje! Verassende combi. Ik heb nu nog een sapcentrifuge, dus heb het sapje zonder nootjes geprobeerd, maar ga de Hurom GD bestellen. Hopelijk wordt het sapje hiermee nog lekkerder en gezonder. Heb je misschien nog een kortingscode voor slowjuice.nl?

  Groeten Ruben

  1. Hi Ruben,
   Thanks! En neem gewoon een handje nootjes bij je sapje of smoothie, dat werkt prima. En is lekker natuurlijk :-) Niet vergeten goed te kauwen, ook op je sapje. Dat is misschien even wennen in het begin, maar op een gegeven moment weet je niet beter. Ik heb je gemaild m.b.t. de kortingscode. Laat je binnenkort weten hoe je nieuwe slowjuicer bevalt? Ik ben heel benieuwd!
   grtz. Nanou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *