Slowjuicer Hurom HG second – review (incl. video’s)

Reviews are on the way!

Ook in 2016 staan er weer een aantal reviews op de planning! Ik begin in februari met mijn eigen slowjuicer, de Hurom HG Second. Deze slowjuicer mag ik van Slowjuice.nl uitproberen en gebruiken voor mijn lekkere slowjuices sapjes en workshops; happy times! De recepten voor de juices zet ik uiteraard altijd op de site, facebook of instagram. En nieuw is dat ik sinds kort ook korte video’s deel. Tip: abonneer je in ieder geval even op mijn YouTube kanaal!

Unboxing de Slowjuicer Hurom HG Second

Daar begint het mee natuurlijk, je hebt je gloednieuwe slowjuicer thuis en dan? Ik kom met een grote glimlach mijn huis binnen en sloop bijna meteen mijn plant en haldeur haha. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben blij!

En dan? Meteen beginnen met uitpakken natuurlijk!

Unboxing Hurom HG 2nd

Het lijkt een beetje op een oude surprise met Sinterklaas van vroeger. Nog een doos in de doos voor het versturen. Alles is in ieder geval goed heel gebleven hierdoor. Top!

Unboxing Hurom HG 2nd doos Slowjuicer uitpakken

Wat valt op? De slowjuicer is goed in gepakt en na de eerste doos volgt de officiële verpakking van Hurom.  De doos zit goed vol met de slowjuicer en allerlei accessoires.

Unboxing Hurom HG 2nd slowjuicer - onderdelen

De Hurom slowjuicer HG 2nd komt namelijk met een uitgebreid accessoires pakket. In de doos vind je o.a.:

 • de slowjuicer natuurlijk,
 • 2 zeven: 1 grove zeef en 1 fijne zeef,
 • 2 speciale borstels,
 • 2 kannen, 1 voor de pulp en 1 sapkan, incl losse deksel,
 • een droogrek,
 • een uitgebreide handleiding,
 • een mooi sapboekje van Hurom.

En dan? Juicen natuurlijk!

En dan ga je aan de slag. Ik probeer iedere dag te sappen, ik wissel smoothies en slowjuice sappen af. En soms maak ik een mix, Kyra noemt dit ook heel mooi een smuice :-)

Een van de voordelen van een second generation slowjuicer is de vernieuwde ‘persschroef’. Deze heeft een ander ontwerp dan eerdere modellen. Dit zorgt ervoor dat je meer sap opbrengst hebt en er minder pulp blijft ‘steken’. Langer doorsappen dus, met meer sap. Hieronder zie je het verschil tussen de 1e en 2e generatie persschroeven.

Unboxing Hurom HG 2nd schroef vergelijken first en second generation

De foto van de schroeven hierboven is van Hurom zelf. Ik heb zelf alleen een 2nd generation, dus samen op de foto zetten om te vergelijken kan ik niet zelf.

Op deze video zie je goed de persschroef en de 2 zeven (de grove ligt los en de fijne zeef zit standaard in de kan):

Ziet er allemaal goed uit! We gaan dus maar eens beginnen met juicen!

Gelukkig zit er in de doos ook een handleiding en een boekje met tips. Heb je nog niet veel ervaring met juicers? Dan is het handig om deze eerst even door te nemen.

Inspiratie nodig voor sapjes?

Hieronder alvast een paar uitgewerkte recepten en snelle slowjuice ideeën:

Nog meer snelle slowjuice ideeën!

 • Regenboogwortels met gember,
 • Appel, peer, bleekselderij, komkommer,
 • Simpel tarwegras shotje,
 • Rode bietjes met appel,
 • Appel met venkel,
 • Rode bietjes, wortel en venkel,
 • En noem maar op, hou de site in de gaten want ik plaats geregeld nieuwe juices.

Tips juices & smoothies

Zoals altijd is het goed om je sap te kauwen. En het liefst een ‘vetje’ erbij te nemen voor een betere vertering, opname van de voedingsstoffen en ter voorkoming van schommelingen in jouw bloedsuikerspiegel. Voeg een scheutje hennepolie toe, neem een handje ongebrande noten bij jouw sap. En/of maak een lekkere smuice door jouw slowjuice te combineren met een fijne avocado in je blender.

slowjioce-rode-kool-peer-staand

Genoeg inspi, nu weer terug naar de review van de Hurom slowjuicer!

Voordelen Slowjuicer Hurom HG Second

Hieronder een aantal pluspunten die mij zijn opgevallen tijdens het juicen met de hurom HG second generation:

 • De Hurom HG second kan verschillende soorten stevige groenten en wortels gemakkelijk aan. De wortels gaan er ‘soepel doorheen’ :-) en je proeft het sap goed, met andere woorden de ‘opbrengst’ is goed. Voordeel van een sapje uit de slowjuicer (niet alleen hurom natuurlijk) is dat je er lekker (en gezond!) stukken kurkuma en gember door kunt juicen.
 • Slank model!
  Ik vind het ook prettig dat de slowjuicer niet al te veel ruimte in beslag neemt. Dat is voor mij ook een belangrijke factor om voor deze slowjuicer te kiezen. De hurom HG second is een mooi slank model, wat past in mijn relatief kleine keuken. Hou altijd rekening met het formaat van een keukenapparaat. Past hij op jouw aanrecht en ook belangrijk, past hij onder je bovenkastjes? Meten is weten, zei mijn vader altijd ;-)
 • Nog meer voordelen? De Hurom HG 2nd maakt niet te veel herrie, en geloof mij, dit is echt heel fijn wanneer je ’s ochtends vroeg aan het juicen bent. Mijn blender maakt meer herrie helaas!
 • En er komen gewoon heerlijk sapjes uit, afhankelijk van de zeef die je gebruikt wat zachter of meer stevig.
 • Wat bij iedere slowjuicer wel eens gebeurd is dat de groente of fruit stukjes vast blijven zitten. Ik moet zeggen dat dat bij deze Hurom juicer heel erg mee valt. Het is altijd goed om zacht en harde groenten met elkaar af te wisselen. En als hij even een hik heeft, dan zorgt de reverseknop er voor dat je snel weer door kan. Ik heb dit tot nu toe nog maar een keer gehad. Namelijk met een flink stuk rode kool. Even heen en weer schakelen en het sappen ging weer soepel. Dus tip van flip: koop altijd een slowjuicer met een reverseknop!
 • De Hurom slowjuicer ziet er niet alleen mooi uit, maar is gewoon handig. Nog een voorbeeld van een handig onderdeel is de stopknop. Deze stopknop is superhandig, het sap blijft afgesloten in de sapkan en mengt hierdoor meteen goed. Let wel op dat je hem na het juicen voorzichtig omhoog haalt met oog op spetteren. Rode bietensap op je nieuwe witte jurkje is niet fijn natuurlijk ;-p
 • Daarnaast kan de Hurom HG 2nd zowel zacht fruit als bladgroenten goed aan. Dat is niet bij alle slowjuicers het geval.
 • De pulp is redelijk goed tot goed droog, afhankelijk van wat je door de slowjuicer haalt.

In de video hieronder zie je de reverseknop en de sapstop. Super handig, dus check bij aanschaf van een nieuwe slowjuicer of jij deze ook wilt:

Al met al ben ik zeer tevreden met deze juicer.

En verder?

Ik ben echt fan van deze juicer, dus voor verbeterpunten moest ik even zoeken. Even wat aandachtspunten op een rij:

 • Een ding wat ik mis bij eigenlijk bijna alle verticale juicers van dit moment is dat je geen dichte zeef hebt en er dus geen notenboter of voor de liefhebber verse pasta o.i.d. mee kan maken. Uiteraard kun je dit ook in andere keukenmachines, zoals een goede blender of de magimix. Het is dus net of je dit graag wilt met je juicer. Maar hou er bij de keuze van jouw nieuwe juicer wel rekening mee.
 • De rode kool bleef dus een enkele keer even hangen, maar door de reverseknop was dit geen probleem.
 • Verder blijft het schoonmaken van een slowjuicer een dingetje, maar dat is bij alle keukenapparaten zo. Zorg ervoor dat je direct na het juicer naspoelt met water en de onderdelen meteen afspoelt. Zo is het goed te doen.
 • Nog een tip: de pulp kun je eventueel opvangen in een papieren of plastic zakje die je in de pulpbak doet. Hierna haal je in 1 beweging de pulp uit de bak. De pulpbak spoel je nu in 1 seconden om. Scheelt heel veel tijd mensen! Gebruik je de pulp voor burgers of crackers? Vang de pulp dan meteen op in een mengkom, zodat je daarna snel aan de slag kan gaan met het mixen van jouw ‘beslag’. Ook dat scheelt weer een handeling en een ding om schoon te maken.
 • De Hurom HG second heeft, net als alle andere verticale juicers, helaas wat moeite met tarwegras. Zelf gebruik ik liever een horizontale juicer hiervoor.
 • De prijs van de Hurom HG second generation, die is best pittig. Geef ik toe. Maar hij is het wel waard in mijn ogen. Het is een stevige juicer, zwaar ook! En er is nagedacht over het ontwerp. De schroef werkt goed, er blijft niet te pulp in achter, de reverseknop is handig, de stopknop en ook de plek van de ‘ schenktuit’ is handig. Bij sommige andere juicers zit deze net wat hoger, waardoor het het sap er niet lekker uitloopt. Al met al dus een aantal voordelen die je (helaas) terugziet in de prijs. Hoe lang de slowjuicer precies meegaat kan ik op dit moment niet beoordelen, ik gebruik hem in ieder geval een aantal maanden.
 • Laatste punt van aandacht: Wat ik zelf mooi had gevonden is een RVS model. Dat heeft mijn voorkeur. Er is wel een mooie RVS slowjuicer van Hurom (voor de liefhebber, dit is de HF serie), maar ik vind dit slanke HG model net wat praktischer/mooier. Keuzes, keuzes ;-)

Vergeet niet; een slowjuicer is niet een product wat je iedere week koopt. Wanneer je kiest voor een juicer, bedenk dan van te voren goed waar je hem allemaal voor wilt gebruiken. Waar je hem neerzet (heel belangrijk) en hoe vaak je hem wilt gebruiken etc. Elke juicer heeft voor- en ook nadelen. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Ik help je graag op weg in juicer land!  Stuur mij een mail of laat een comment achter hieronder.

Conclusie Slowjuicer Hurom

Ik ben superblij met deze slowjuicer van Hurom en gebruik hem liefst meerdere keren per week. Ik wissel het slowjuicen af, met mijn blender. Die gebruik voor een meer smeuïge groene smoothie. Ook makkelijk en afwisseling blijft voor mij belangrijk. Maar ik geniet echt van de sapjes uit dit apparaat. Goedgekeurd dus! Hij past prima in mijn kleine keukentje, geeft heerlijk sapjes en ik maak nu met deze juicer echt vaker amandelmelk dan vroeger met mijn blender. Gemak dient de mens, echt!

Amandelmelk; gezond, snel en makkelijk te maken in jouw slowjuicer!

Eerlijke review

Deze review heb ik naar eer en geweten geschreven. Ik heb de juicer in mijn eigen keukentje bijna dagelijks in gebruik en hem uitgebreid getest voor ik de review uitgewerkt heb. Ja, ik heb deze prachtige slowjuicer ter review gekregen van Slowjuice.nl (hoe tof is dat!). Maar werd verder niet betaald om deze blog te schrijven. Wil jij deze slowjuicer ook in gebruik zien? Geef je dan op voor een van mijn workshops en probeer zelf of hij bij je past.

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram