Weten Van (h)eerlijk Eten - Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga, boekreview Weten van (h)eerlijk eten

Ik ben erg enthousiast over de boeken van Rineke. Rineke is ook natuurvoedingsdeskundige en dat merk je meteen aan haar eerste boek Weten van (h)eerlijk eten. Naast veel gezonde recepten geeft ze ook veel informatie over onderwerpen gerelateerd aan (h)eerlijke voeding en gezondheid.

Rineke Dijkinga biedt je veel informatie

Zelf kijk ik juist altijd als eerste naar de extra informatie in food & health boeken. En blader in eerste instantie eigenlijk alleen wat door de recepten (plaatjes kijken!). Wat fijn is aan het boek van Rineke is dat ze veel extra informatie geeft. Bijvoorbeeld over de keuze voor biologische producten. En ook prettig is dat ze soms complexe onderwerpen lekker simpel uitlegt. Zoals de werking van jouw bloedsuikerspiegel of het belang van anti-oxidanten en bio-actieve stoffen in dit boek.

De lekkere en simpele recepten zijn ingedeeld in heldere categorieën (ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes etc.). En daarnaast wordt met icoontjes aangegeven welke recepten kunnen helpen bij bepaalde klachten. Ook geeft Rineke aan welke gerechten geschikt zijn voor een zuur base kuur. Meer lezen hierover? Lees mijn blog ‘Zuur base evenwicht; ben jij een zuurpruim?’.

Meer een foodie dan schrijfster ;-)

Wat ik verder leuk vind aan Rineke is dat ze zelf toegeeft meer een foodie te zijn dan een boekenschrijfster of uitgeefster. Het boek ziet er dan ook iets minder gelikt uit dan de hippe foodboeken van bijvoorbeeld Amber Albera of Jamie Oliver. En af en toe kom je een (spel)foutje tegen. Is dit erg? Wel nee, het gaat om de inhoud en de boodschap. En die is goed en past bij de happy and healthy lifestyle. De foto’s zijn misschien niet altijd even Donna Hay-isch, maar er zijn er genoeg. En ze geven een mooi en realistisch beeld van hoe de gerechten worden. Een veel gehoorde klacht in mijn omgeving is dat veel mensen een recept uit een kookboek maken en het nooit ‘op het plaatje lijkt’ haha. Dat zul je bij Rineke niet snel hebben ;-) Wat ik fijn vind is dat er juist zoveel foto’s in staan. Ik ben visueel ingesteld en een kookboek zonder foto’s laat ik dan ook liggen. Ik wil zin krijgen om lekker eten te gaan maken wanneer ik door een kookboek blader. En dat is Rineke met Weten van (h)eerlijk eten gelukt :-)

Conclusie Weten van (h)eerlijk eten kookboek

Het is een mooi boek vol waardevolle informatie en heerlijke en gezonde recepten. Rineke wil, net als ik, mensen helpen om een gezond voedingspatroon te omarmen. Niet te ingewikkeld maar gewoon goed, eerlijk en heerlijk eten! Wanneer jij het lastig vindt om zelf lekkere gerechten te bedenken die passen in een healthy lifestyle is dit boek zeker een bron van inspiratie.

Fan van Rineke?

Lees dan ook haar tweede boek: Weten van (h)eerlijk eten, deel 2. Ik heb inmiddels ook een review over haar tweede boek geschreven:

Bestellen?

Wil je ook aan de slag met het boek van Rineke? Bestel het boek bij Bol.com via mijn link als cadeautje voor jezelf of voor een ander. En help happy and healthy hier ook meteen bij :-)

Weten van (h)eerlijk eten - Rineke Dijkinga

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *