Rineke Dijkinga, Weten Van Heerlijk Eten Deel 2 Boekreview

Rineke Dijkinga, boekreview Weten van heerlijk eten (2)

Weer een fijn boek van Rineke Dijkinga! Rineke schrijft goede foodboeken zonder poespas. Ze wil gewoon haar kennis delen over een healthy lifestyle, punt. Ze deelt dezelfde visie over een Happy and healthy lifestyle; gezonde voeding is de basis van je gezondheid. En het moet natuurlijk ook (h)eerlijk & lekker zijn :-)

Rineke Dijkinga in een notedop

Rineke Dijkinga is orthomoleculair en natuurgeneeskundige en schrijfster van twee prachtige boeken. Benieuwd naar haar eerste boek? Over het heerlijke eerste deel (uit 2011 alweer!) heb ik al eerder een review geschreven.

Deel 2 is eind 2013 uitgekomen en staat weer boordevol vol achtergrond informatie en recepten. Inmiddels is ook een derde op komst. Ben ik ook erg benieuwd naar! Binnenkort waarschijnlijk ook een review over deel 3 :-)

Maar voor het zover is, nu eerst een review over Weten van (h)eerlijk eten 2 van Rineke Dijkinga. Voor iedereen die haar boeken nog niet kent. Want ja, het zijn echte aanraders!

Rineke Dijkinga heeft kennis van zaken!

Zoals eerder gezegd kijk ik altijd graag naar de extra informatie in food & health boeken. Rineke geeft ook in deel 2 van Weten van (h)eerlijk eten veel extra informatie. Zoals een uitleg over verschillende soorten suikers. Complexe onderwerpen weet ze begrijpelijk te maken. In dit boek bijvoorbeeld veel informatie over de werking van jouw hersenen en gerelateerde problemen zoals depressie. En welke voeding ondersteunend is bij bepaalde klachten.

Rineke’s recepten

De recepten zijn weer ingedeeld in verschillende categorienaam en herkenbaar aan icoontjes, heel handig. Er staan zo veel recepten in dat er voor ieder wat te vinden is. Ook handig met gezinnen dus. Zelf ga ik zeker eens een dressing van Rineke proberen of een baksel. Wat voor veel mensen fijn is, is dat er vaak een ‘gezond weetje’ bij de het recept staat over de ingrediënten of de werking van het gerecht op jouw gezondheid.

Rineke gaf bij haar eerste boek al toe niet een hardcore schrijfster te zijn. Het tweede boek ziet er qua foto’s al beter uit dan het eerste. Maar blijft minder gelikt dan de hippe foodboeken van bijvoorbeeld Rens Kroes of chickslovefood. En af en toe kom je een (spel)foutje tegen. En nee, dit is nog steeds niet erg. Misschien past het juist wel bij Rineke. Het doe maar gewoon, das gek genoeg principe.

Conclusie

De extra informatie achterin deel 2 is wederom super. Rineke noemt het bijlagen, voor mij zijn dit de belangrijkste hoofdstukken uit haar boeken. Handig, en leesbaar (!), voor velen, bijvoorbeeld de bijlage over suikers en alternatieven voor suiker. Deze informatie is een van de redenen waarom ik deel 2 opnieuw weer een aanrader vind. Ook als je deel 1 al in de kast hebt staan.

Weten van (h)eerlijk eten deel 2 staat weer vol weetjes, achtergrondinformatie en meer dan 100 recepten. Veel lees en kookplezier dus!

Nieuwsgierig?

Bestel het boek via mijn link bij Bol.com als cadeautje voor jezelf of voor een ander. En help happy and healthy hier ook meteen bij :-)

rineke dijkinga, weten van heerlijk eten deel 2 boekreview

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *