Donna Hay, Fresh & Light, Boek Review

Donna Hay, boekreview Fresh & light

Wat maakt Donna Hay toch prachtige kookboeken! Toegegeven ze maakt niet alleen maar gezonde gerechten in al haar kookboeken maar het ziet er wel altijd prachtig uit. Veel inspiratie voor de food fotograaf! Voor mij alleen al reden genoeg om haar boek Fresh & light te kopen. En Fresh & light ziet er wel heerlijk fris uit zo met de lente en zomer in aantocht!

Donna Hay en een healthy lifestyle?!?

Dit boek van Donna Hay staat vol snelle, verse en gezonde recepten voor de ‘perfecte balans’. Donna geeft aan geen fan te zijn van diëten (wie wel?!?) en zegt duidelijk dat dit geen dieetboek is. Het gaat om balans. De gerechten zien er (net als altijd bij Donna eigenlijk) clean en watertandend uit. Ik krijg eigenlijk meteen zin om veel te gaan eten wanneer ik door het boek blader. Gelukkig staan er veel gezonde gerechten in, dus dit komt wel goed. Goed boek dus als je even geen (gezonde) inspiratie meer hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan de prachtige papieren pakketjes (blz. 100) of de lekkere dipsausjes op blz. 184.

Daarnaast heeft Donna achterin een handig overzicht van verschillende maten en temperaturen opgenomen. Ben je de verschillende meeteenheden niet gewend of ben je er niet mee bekend is dit erg handig. Je kan dus bijvoorbeeld makkelijk omrekenen tussen Fahrenheit en Celsius.

Donna Hay en haar boek Fresh & light: conclusie

Het is een prachtig boek, zeker als je van de foodphotography bent zoals ik. De foto’s zijn gemaakt door Wiliam Meppen. Eigenlijk ook heel simpel, maar door het formaat van het boek en consistente kleuren levert dit een krachtig boek op. Er straalt veel rust van uit en ook gezondheid, zelfs bij de minder gezonde recepten, want die staan er ook in. De recepten zijn makkelijk, lekker en gezond. Een heerlijk bladerboek! Daarnaast is dit een van de eerste boeken die ook als E-book verkrijgbaar is. Compleet met slideshow om onder het koken op je tablet te bekijken. Zelf heb ik deze variant niet gezien. Misschien een van jullie wel?

Ook dit prachtige boek bestellen?

Ga via mijn link naar Bol.com en gooi hem meteen in je winkelwagen ;-)
Bestel het boek via mijn link bij Bol.com als cadeautje voor jezelf of voor een ander. En help happy and healthy hier ook meteen bij :-)

Donna Hay, Fresh & light, boek review

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *