Boek Revies Koken Voor Je Leven - Macrobiotiek

Koken voor je leven, boekreview (macrobiotiek)

Koken voor je leven, een volledig boek

Het boek Koken voor je leven is hét Nederlandse boek over macrobiotiek vol informatie over de visie en de uitgangspunten van de macrobiotiek. Alleen daarom al interessant. Het is geschreven door Nora Goud. Ik vond het boekje in een 2e hands boekwinkel, altijd fijn!

Macrobiotiek en grijze wollen sokken?

Ik vind het altijd leuk om verschillende voedingsleren te bestuderen. Macrobiotisch klonk voor mij altijd een beetje grijze wollen sokken achtig (sorry-). Maar er zit veel meer achter deze voedingsleer dan ik had gedacht. Filosofie en voeding zijn onlosmakelijk verbonden in de macrobiotiek. Wist je bijvoorbeeld dat het gebaseerd is op het zenboeddhisme en bedacht is door de japanner George Ohsawa?

Het macro-biotische standaard-dieet ziet er ongeveer als volgt uit:

  • 50-60% granen en graanproducten
  • 20-25% groenten
  • 12% peulvruchten en zeewier
  • 6% soep
  • 7% andere producten

In het boek wordt uitgebreid ingegaan op deze keuze en vooral op balans in je lijf en hoe je dit kunt verkrijgen. En ook hoe je het macrobiotische gedachtengoed kunt inpassen in je dagelijkse leven. Soms best een uitdaging.

Koken voor je leven, voor op de koffietafel?

Het boekje is oud en eerlijk gezegd ziet het er een beetje saai uit. Mijn tweedehands versie valt ook bijna uit elkaar en zit vol vlekken van waarschijnlijk het vele macrobiotisch eten haha. Er zijn helaas weinig afbeeldingen en geen foto’s. Het boekje staat echter bomvol informatie en daar gaat het tenslotte om! Het is toch leuk om te lezen of om af en toe door te bladeren. Er wordt uitgebreid in gegaan op de achtergrond van macrobiotiek, bijvoorbeeld het yin-yang principe. De leer is gebaseerd op de filosofie dat er evenwicht moet zijn tussen yin- en yang.

Conclusie

100% macrobiotisch eten is het niet helemaal voor mij. Onder andere iets teveel granen in verhouding. Toch staan er fijne recepten en wetenswaardigheden in. En het goed kauwen (40x per hap!) zit na het lezen van dit boek er weer helemaal in. Het boek is niet mooi of hip, maar voor wie meer wil weten over macrobiotiek een mooi en zeer compleet naslagwerk.

Nieuwsgierig?

Ook dit prachtige boek bestellen? Ga via mijn link naar Bol.com en bestel hem vandaag nog (2e hands). .

Koken voor je leven, macrobiotiek

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *