Hormoonfactor, Ralph Moorman Boekreview

Hormoonfactor Ralph Moorman, boekreview

hormoonfactor Ralph Moorman

Hormoonfactor, boek over weer een dieetmethode?

Het is weer eens tijd voor een boekreview, deze keer de Hormoonfactor van Ralph Moorman. Minder een kookboek, maar meer een dieetboek. Al zegt Ralph gelukkig duidelijk dat het niet gaat om calorieën tellen, maar dat de nadruk ligt op gezonde voeding, minder stress en beweging (en dan echt krachttraining!). De teksten op de cover ‘het geheim van een slanke buik’ en onder andere de kreet ‘een (r)evolutionaire methode om af te vallen’ zullen veel mensen trekken die op zoek zijn naar een nieuw dieet. En graag willen afvallen. En het boek is dan ook populair. Ralph heeft vervolgens nog meerdere boeken geschreven die ook succesvol zijn. Het feit dat hij enkele bekende Nederlanders goed heeft geholpen draagt natuurlijk bij aan het succes.

De hormoonfactor, wat is dat dan?

Ralph Moorman legt in dit boek en met zijn methode de nadruk op de hormoonhuishouding van het lichaam. Hij zegt dat veel mensen met gezondsheids problemen, waaronder overgewicht, last hebben van een verstoorde hormoonhuishouding. Gezonde voeding en beweging zorgen ervoor dat deze weer in balans komt. Door de focus te leggen op deze twee peilers en niet op het afvallen zelf, zijn veel van zijn cliënten een stuk fitter geworden. En uiteindelijk ook afgevallen. Zonder de stress van diëten! Want dat is zijn derde peiler: minder stress. Je kunt nog zo gezond eten en bewegen, wanneer je stijf staat van de stress zal het afvallen niet lukken. Super dat Ralph ook dit punt meeneemt, want dit wordt vaak vergeten.

Ralph Moorman, een ervaren personal trainer

Ralph heeft veel ervaring als personal trainer en coach. Dit zie je terug in de korte succesverhalen van bekende Nederlanders. Deze zijn leuk om te lezen. Maar hebben voor mij ook een beetje een marketing tintje, dus hadden voor mij niet perse allemaal gehoeven. Ik zie liever nog meer verwijzingen naar onderzoek en verdere achtergrond informatie. En nog meer voedingstips. Deze kun je wel via de site van Ralph opzoeken. Wat ik goed vind is dat Ralph overduidelijk de link naar bewegen en krachttraining opneemt in zijn methode. Wanneer je meer spiermassa hebt, verbrand je gewoon sneller. En voel je je beter. Punt. Helemaal mee eens.

Conclusie hormoonfactor

Zelf vind ik hormonen een boeiend onderwerp. En ik denk zeker dat er veel mensen zijn met een disbalans op hormoongebied. Wanneer je wilt afvallen is het goed om eerst te kijken waarom je bent aangekomen. Of waarom het niet lukt om af te vallen. Ik ben het met Ralph eens dat de focus niet moet gaan om diëten en afslanken. Je kiest voor een gezonde levensstijl, met goede voeding, meer beweging en minder stress. Zorg dat je lijf en geest in balans komen en dan is afvallen bijzaak. Dat volgt vanzelf. Daarnaast denk ik dat we nog veel kunnen leren op het gebied van ons lijf en bijvoorbeeld de werking van hormonen, we weten nog niet alles. Ik ga in ieder geval binnenkort starten met de opleiding Hormoonfactor van Ralph. Het boek smaakt zeker naar meer!

Wil jij ook meer weten over hormonen?

Bestel dan de Hormoonfactor bij Bol.com via mijn link (dan steun je mij ook meteen, thanks!):

ps Sjors is, ondanks het enthousiasme van het vrouwtje, nog niet echt overtuigd van de hormoonfactor methode. Er is toch niks mee met lekker eten en slapen de hele dag? ;-)
Hormoonfactor sjors

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *