Easy Peasy Boekreview

Easy peasy – kookboek voor kids review

Easy peasy, fijn boek dus tijd voor een boekreview!

Easy Peasy is gemaakt door de dames van Bluebelle; Claire van den Heuvel en Vera van Haaren. Beide enthousiaste foodies, en dat zie je terug in het kookboek. Easy Peasy is een kookboek voor ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar). Het staat vol tips en gezonde en lekkere recepten, zo’n 80 maar liefst! Dit alles voorzien van mooie sfeerfoto’s.

Easy peasy, mooi kookboek voor moderne ouders van nu

Easy peasy is niet een kinderkookboek. Het ziet er vooral aantrekkelijk uit voor de ouders. Het kookboek geeft snelle inspiratie voor makkelijke recepten zonder ‘troep’. Het boek ziet er goed uit, heeft een strakke vormgeving en je wordt verwend met heel veel mooie foto’s. Foto’s die (aanstaande) ouders aanspreken en die er voor zorgen dat je graag door het boek bladert. En er mee aan de slag wil gaan!

Het ziet er fris en speels uit en het is aansprekend geschreven. Je kan snel naar de informatie die je zoekt en het is allemaal niet zo ingewikkeld. Het boek geeft een indeling naar periode (van zwangerschap tot peuters van 2 tot 4 jaar) en een indeling naar soort hapjes (smeren, drinken, snoepen, strooien etc.). Achterin is ook een handige index opgenomen.

Ondanks dat de meeste mensen steeds bewuster met voeding omgaan, valt er nog een hoop te verbeteren op het gebied van kindervoeding. Easy peasy is een mooi boek vol kleine tips die aansluiten bij de Happy and healthy lifestyle. Het kookboek is daarmee zeker een aanrader voor jonge ouders. En ook zonder kinderen is het een lekker boek om door te bladeren. Het staat vol basisgerechtjes met eerlijke ingrediënten. Iets wat veel mensen tegenwoordig aanspreekt!

De lijstjes met ingrediënten staan per recept niet tot op de gram volledig uitgewerkt, maar dat vind ik niet erg. Ik vind dat iedereen tijdens het koken weer meer zelf moet proeven en het gerecht vervolgens zelf aanpassen naar zijn eigen smaak.

Easy peasy, conclusie

Fijn boek voor ouders met jonge kinderen. Goed dat er een modern en aansprekend boek op de markt is dat een grote doelgroep aanspreekt. En gewoon leuk is om te lezen en niet te belerend is. In de kinderjaren wordt een belangrijke basis gelegd, het is essentieel om dan al meteen goede voeding te geven. En ook samen plezier te hebben en te genieten tijdens het eten. En dit kan op leuke, lekkere en makkelijke manier! Easy peasy dus. Ik vind het ook een leuk cadeau voor een babyshower, weer eens iets anders dan nog een rompertje :-)

Nieuwsgierig?

Bestel nu het kookboek voor kinderen Easy Peasy via mijn link bij Bol.com als cadeautje voor jezelf of voor een ander. Enjoy!

Easy peasy boekreview

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram