Boek Suzanne Poot

Rauw, naakt en gezond – Suzanne Poot, boekreview

Het is al weer even geleden dat ik het boek van Suzanne heb gelezen. Heerlijk op een ligbedje met een zonnig uitzicht op een kalme zee ergens in Griekenland. Wat een fijn boek om in een keer uit te lezen. Het is geen receptenboek, al staan er wel enkele in, maar het boek Rauw, Naakt en Gezond gaat over de persoonlijke reis die Suzanne letterlijk en figuurlijk heeft afgelegd afgelopen jaren. Dit boek van een mede (raw-) foody geeft een eigen kijk op gezondheid, voeding en rawfood en de gezondheidsindustrie.

Over Suzanne Poot

Suzanne was zelf niet heel ziek, maar voelde zich al jaren niet echt fit. Zodoende koos zij heel bewust voor een (detox)reis. En ze ging niet voor een weekendje in Nederland, een weekje in Portugal of een voor 12 daagse Thaise kuur, nee ze deed het meteen all the way! Suzanne Poot vertrok voor 3 weken naar het Hippocrates Health Institute in Amerika. En volgde daar het ‘Life change Program’. Ze vond daar wat ze zocht en heeft sindsdien haar levensstijl stap voor stap veranderd. Suzanne eet sinds haar reis in 2011 voor ongeveer 70% rauw plantaardig (raw food), 30% gekookt voedsel en heeft sinds 2011 geen vis of vlees gegeten. En ze is, net als ik, groot fan van tarwe- en gerstegras shotjes en drinkt iedere dag ook groene sapjes en/of smoothies.

Over Rauw, Naakt en Gezond

Het boek geeft een eerlijk verslag van de reis van Suzanne Poot naar gezondheid en een betere levensstijl. En er staan ook aangrijpende en wonderlijke verhalen in over andere gasten die naar het gezondheidsinstituut gekomen waren om bij te tanken van hun ziekte. Een natuurlijk voedingspatroon, beweging en rust doet een hoop voor lichaam en geest. En dit boek geeft dit mooi weer.

Wat ik fijn vind aan Suzanne is dat ze een eerlijk beeld weer geeft. We zijn allemaal mensen en in deze drukke tijd is het een uitdaging om altijd de juiste keuze maken. En dit hoeft ook niet, wees lief voor jezelf en probeer voor de 80-20 regel te gaan. Mooie boodschap, die ik deel :-)

Wat moet je verder weten over het boek?

Het is echt een persoonlijk verslag. Dus je leest bijvoorbeeld ook over de kleine crush die Suzanne had op haar qigong docent Dr. Keith. En over haar seksuele gevoelens. Maar ook over nieuwe vriendschappen die ontstaan. En dat het tarwegras niet altijd lekker was. Kortom, een eerlijk opgeschreven reisdagboek+. En los van deze persoonlijke touch, krijg je ook heel veel tips mee.

Ben je op zoek naar een meer zakelijk boek, of echt een recepten boek vol foto’s, dan zijn er genoeg andere opties. Weet je nog niet veel over detoxen, tarwegras en gerstegras shotjes, rawfood en dergelijke, maar ben je wel nieuwsgierig? En wil je ook beginnen aan een gezondere levensstijl, dan is dit boek heel fijn om te lezen.

Ook genieten van Rauw, Naakt en Gezond?

Nieuwsgierig? Bestel het boek van Suzanne Poot dan snel bij Bol.com. Ook erg leuk als cadeau!

Boekreview Rauw, Naakt en Gezond - Suzanne Poot

 

Kookboek Natuurlijk samen koken & rawfood

Ik spam jullie er al een tijdje over, maar mocht je het gemist hebben: het kookboek Natuurlijk samen koken komt er aan! Samen met 18 andere foodies hebben we dit mooie boek gemaakt. Ik heb de recepten geschreven en de fotografie verzorgd voor het hoofdstuk over Rawfood. In het kader van ‘ je kan nooit genoeg boekjes hebben’  een leuke aanvulling op je boekenkast :-)  Dus wil jij nog meer inspiratie over rawfood en de plantaardige keuken? Reserveer dan jouw exemplaar via het contactformulier, door een berichtje hieronder achter te laten of stuur een mailtje.

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *