Lunchbots

Healthy eating on the move? Yes, we can!

Ook onderweg, op werk of op school wil je gezond en lekker kunnen eten. Het is alleen niet altijd beschikbaar, wat dan? Nou simpel, zelf meenemen natuurlijk!

Hmmm is dat healthy eten onderweg niet heel lastig?

Wel nee, je moet alleen wat voorbereidingen treffen. Bedenk wat je mee wilt nemen en zorg dat de avond van te voren het meeste al klaar ligt. Leg alvast op je aanrecht alles wat buiten de koelkast houdbaar is klaar. Bijvoorbeeld komkommer, banaan, avocado’s etc. Zet/leg ook je bakjes en snijplank, mesjes en dergelijke ’s avonds klaar. Dan hoef je ’s ochtends niet zo na te denken haha. Lijkt een hoop werk, maar na een tijdje is het routine. Vijf minuutjes hooguit voor je naar bed gaat, that’s it.
Let op: snij je verse producten zo kort mogelijk van te voren.
En zet op je werk een fruitmand neer en bijvoorbeeld kruidenmolens. Ik heb standaard peper en himalayazout staan op werk. Net als bakjes met zaadjes (hennep, chia, sesam, zonnebloem etc. etc.) en noten voor op mijn (fruit)salades.
Ook belangrijk, gebruik de juiste bakjes. Veel goedkope bakjes zijn van slechte kwaliteit. Het plastic is ongezond en je ziet dat ze bijvoorbeeld snel verkleuren. Zorg voor bpa vrij kunststof, maar liever nog glas of rvs.

Bpa?

Bpa staat voor Bisphenol A en is een stof die veel wordt gebruikt bij plastic producten. Het lijkt op een vrouwelijk hormoon. Doordat je lichaam door deze stof soms in de war raakt, worden allerlei processen in je lijf verstoord. Bij teveel bpa in je lijf kan je ziek worden of er ontstaan problemen bij groei of ontwikkeling. Maar Bpa wordt ook in relatie gelegd met hartziekten, kanker, diabetes en aandoeningen aan je zenuwstelsel. Niet zo healthy dus… Goed om mee te nemen in je keuze, wanneer je weer eens nieuwe bakjes gaat kopen.

Lekvrij! Hoezee

Ik ben zelf helemaal blij met mijn laatste aanwinsten: 2 thermo containers en een glazen drinkfles.
healthy eten onderweg
Alles blijft in de ronde containers lekker lang koel of juist warm. En ze zijn lekvrij. Dat is de prijs wel waard. Hoe vaak ik niet komkommersap van mijn salade in mijn tas heb gehad… Dat is nu voorbij!

Ze zijn volledig van rvs en dus vrij van bpa, weekmakers, lood of andere schadelijke stoffen. Roestvrij staal houdt geen geurtjes of smaakjes vast en is daarom een hygiënische keuze.
Bovenaanzicht lunchbots
De glazen drinkbeker wordt beschermd door zijn hoes. Ik heb gekozen voor knalroze natuurlijk, maar ze zijn er in verschillende kleuren. En ook met schillende doppen. Ik vind ze alledrie in ieder geval super! Wil je ook spullen voor onderweg kopen? Google dan op Lifefactory (drinkfles) of Lunchbots (containers). Zelf heb ik ze gekocht bij greenjump.nl. Dit is een mooie webwinkel met allemaal bio, eco en fairtrade producten. Nee, ik heb echt geen aandelen, maar word wel blij van al die mooie bakjes haha.

Zelf ijsjes maken!

Bij dezelfde website heb ik ook BPA vrije ijsvormpjes gekocht, een soort calippo’s. Morgen ga ik ze voor het eerst gebruiken met verse mango mjammie!

20140322-105949.jpg
Hoop dat ze lekker worden en zal er snel een blog over posten.
Hmmmmm op naar de zomer!

Maar voor nu: succes met gezond eten on the move!
& Heb jij nog tips voor onderweg? Let me know!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *