Hapinez Ayurveda Boek Review

Happinez & Ayurveda, boekreview

Wat heeft Happinez toch mooie vormgevers in huis. Een food & health boek gaat natuurlijk in eerste instantie om de inhoud. Maar ik eet én lees met al mijn zintuigen. En daar speelt de uitgeverij van Happinez goed op in. Prachtige foto’s, herkenbare quotes en een zen-ny opmaak. Dit boek over Ayurveda gaat er prima in ;-)

Heldere uitleg, vooral over de basis van Ayurveda door Happinez

Naast prachtige foto’s en vooral ook mooie illustraties vind je in dit boek een heldere uitleg over Ayurveda en een aantal heerlijke recepten. Het gaat niet heel erg de diepte in, maar de basis wordt duidelijk uitgelegd. Wil je echt gericht aan de slag om jouw type in balans te krijgen, kun je beter andere boeken over ayurveda gebruiken of naar een ayurvedisch arts gaan. De basis wordt wel goed, kort en helder uitgelegd.

Wil je weten wat ayurveda nou eigenlijk is en hoe je bijvoorbeeld jouw dosha kunt bepalen kun je dit zeker terugvinden. Ook leuk uitgewerkt in dit boek: alle ayurvedische smaken, kruiden en specerijen worden uitgebreid behandeld. Veel essentiële onderdelen van ayurveda komen (kort) voorbij voorzien van prachtige opmaak, illustraties & foto’s. Het is jammer dat er nog geur boeken zijn, want dan zou deze ongetwijfeld heel lekker ruiken!

Happinez & Ayurveda: conclusie

Weet je nog niet zoveel van ayurveda? Dan is dit een fijn boek om mee te beginnen. Ben je al bekend met de uitgangspunten van ayurveda? Dan zou ik misschien kiezen voor een (extra) boek met meer achtergrondinformatie, zodat je gericht met jouw type aan de slag kan. Hoewel dit wel echt een fijn naslagboek is en een lust voor het oog. Al met al weer een heerlijk bladerboek voor op je salontafel :-)

Nieuwsgierig?

Zelf ook meer lezen over ayurveda? En genieten van de prachtige vormgeving van dit Happinez boek? Bestel het boek via mijn link bij Bol.com als cadeautje voor jezelf of voor een ander. En help happy and healthy hier ook meteen bij :-)

Happinez Ayurveda, boek review

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 2 reacties
 1. HI Nanou,

  Heb je eventueel ook tips van boeken die wel iets meer ingaan op het ayurvedische?
  Wil me er graag goed in verdiepen, het lijkt me erg interessant.

  1. Hi Lorenza,

   Ik heb zelf meerdere boeken over Ayurveda, dus kijk even wat jou het meest aanspreekt. Die van Happinez is zeker een mooi begin, maar als je meer wilt lezen raad ik je aan om eens te kijken naar de boeken van Anil Kumar Metha. Hij groeide op in India en studeerde Ayurveda aan de Maharishi Dayanand University. In 1980 kwam hij naar Nederland en stichtte het Ayurvedisch Gezondheidscentrum te Den Haag. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam. Begin eens met zijn “Ayurvedische voedingsleer in de praktijk”.

   Of een kleiner boekje maar boordevol info “Gezond met ayurveda” (Ankertjesserie). Zelf heb ik de versie uit 2003 (!), maar de laatste is uit 2011 zag ik dus die zal er moderner uit zien.
   Ook mooi is het “Ayurveda kookboek” van Lies Ameeuw. Heel veel recepten voorzien van fijne foto’s.

   En een echte klassieker met bijna de zelfde titel is “Het Ayurveda kookboek”, van Amadea Morningstar & Urmila Desai.
   Ook heb ik een klein boekje, ooit gekocht bij een witte boekenmarkt, wat vol met informatie staat en leuk is om mee te nemen onderweg. Bijvoorbeeld voor op vakantie of voor in de trein op weg naar werk of studie. Dit boekje is van uitgeverij Librero met de titel “Ayurveda” van Gopi Warrier, dr. Harish Verma & Karen Sullivan (ISBN 978 90 5764 273 9). Deze heb ik ook al jaren in huis, is nieuw wellicht lastiger te krijgen.

   Mocht je ook interesse hebben in de Chinese voedingsleer, lees dan vooral eens “Voeding volgens de 5 elementen” van Barbara Temelie.

   Genoeg te lezen deze herfst dus :-)

   Bestellen of meer info over deze boeken lezen? Kijk even op Bol:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *