
Broccolisoep vol natuurlijke smaakversterkers!
Broccolisoep vol smaak maar zonder troep
Deze keer een lekker makkelijk soepje. Snel klaar, vol smaak maar zonder chemische troep. en zelfs zonder bouillonblokje. De meeste mensen durven geen soepje meer zonder te maken. Maar geloof mij, dit is echt niet nodig. Met natuurlijk producten zoals kruiden, specerijen en bijvoorbeeld kombu (een zeewier en natuurlijke smaakversterker) kun je een heel lekker soepje creëren. Daar heb je echt geen E621 voor nodig ;-)
Broccilisoep, wat heb je nodig?
Wat heb je dan wel nodig? Nou niet zoveel eigenlijk: groente, de broccoli natuurlijk, kombu en lekker veel kruiden en specerijen. Dit heb ik gebruikt:
- Hele Broccoli, inclusief stronk,
- Halve courgette (check zelf hoe dik je de soep wilt, je kunt meer of minder courgette toevoegen naar wens),
- Water (wederom check zelf hoe dik je de soep wilt, je kunt meer of minder water toevoegen naar wens)
- Kurkuma,
- Gember,
- Chiliflakes of verse chilipeper,
- Peper,
- Himalaya zout,
- Kombu, 2 reepjes van ongeveer 4 centimeter,
- Hennepzaad.
De kruiden en specerijen voeg je naar wens toe. Begin met kleine hoeveelheden. Roer en proef en voeg eventueel steeds een beetje bij.
Broccilisoep, hoe maak je het?
Hak de broccoli en de courgette alvast in kleine stukjes. Voeg ze met de kombu bij het water in de pan. Laat even pruttelen. Zodra de groenten wat zachter zijn kun je de staafmixer gebruiken om een zachte soep te maken. Het reepje kombu kun je zo opeten, mee mixen of in sliertjes snijden door de soep. Ook kun je hem drogen en een dag later nog een keer gebruiken. Ik eet het eigenlijk meestal gewoon zo op.
De ene keer gebruik ik de staafmixer vervolgens kort. Dan blijft de soep wat steviger. Hou je minder van groente ‘klontjes’ laat hem dan wat langer mixen of voeg indien nodig extra water toe. Voeg daarna de kruiden en specerijen toe en proef tot je tevreden bent. That’s it. Makkelijk toch?
Geen vegetariër? Dan kun je nog biologische gehaktballetjes draaien en toevoegen, of uitgebakken bio spekblokjes of bijvoorbeeld zalmsnippers. Probeer niet meer dan 3/4 keer week vlees te eten en wissel lekker af.
Vergeet niet te kauwen op je broccolisoep!
Enjoy!
Anderen bekeken ook:
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal: