Zomerse Salade, Deze Keer Met Briljante Bieten

Zomerse powerfood salade, deze keer met rode bieten

Zomerse powerfood salade, daar wordt je zeker happy van!

Makkelijk te maken, snel en super lekker. En natuurlijk gezond, wat wil je nog meer. De zomersalade maak je naar wens vol groene groente, zoals boontjes, broccoli en babyspinazie. Deze keer in de hoofdrol: bietjes!

De basis voor deze zomerse powerfood salade maak ik vaker: boontjes, broccoli, met 1 of 2 gekookte aardappeltjes. Deze basis combineer ik steeds net anders. Ook lekker bijvoorbeeld met spinazie (base & plantbased). Geen vega(n) levenstijl, maar eet je wel vis? Dan is de salade goed te combineren met gegrilde sardientjes, of bijvoorbeeld makreel (van de visboer of uit blik). En de zomerse powerfood salade is ook gewoon lekker zonder poespas maar extra groen met avocado, kiemgroenten en extra komkommer. Bekijk per keer of je jouw salade nog smaakvoller kan maken door het gebruik van noten en zaden. Of vul je de zomerse powerfood salade aan met een vers gekookt eitje. Uiteraard maken we de salade af met kruiden: met peper, zout en lekker veel oregano. Kortom, maak er een powerfood feestje van met de ingrediënten waar je trek in hebt of wat je nog in huis hebt. Kies bij voorkeur voor vers en biologisch en geniet er gewoon lekker van!

Rode bieten, lekker en gezond

Deze keer heb ik de basis salade gecombineerd met verse rode bietjes. Heerlijk om ergens bij te eten, door de salade of bijvoorbeeld door een smoothie of slowjuice. Maak bijvoorbeeld eens de WK Oranje power smoothie met rode biet (oke het WK is over, maar de smoothie is still going strong!).

Naast het feit dat bietjes lekker, veelzijdig en niet duur zijn, zijn ze ook nog eens goed voor je. Bietjes zijn goed voor je weerstand. En geven je een flinke oppepper. Prima dus op zijn tijd voor het hollandse regenseizoen in de zomer ;-)

Tip: eet ook de bladeren van de bietjes. Veel mensen gooien deze ten onrechte weg. Gebruik ze in een juice of bijvoorbeeld door de salade. Bieten (en ook de bladeren) zitten vol goede voedingsstoffen zoals vitamines (vooral A en C). Rode bieten bevatten verder veel vezels, bètacaroteen, ijzer, kalium, foliumzuur en magnesium.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar beschermde stoffen in bietjes. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht in hoeverre de rode kleurstof bètacyaan uit de bietjes kan helpen om tumoren tegen te gaan. Deze stof kan cellen helpen beschermen tegen agressieve stoffen die bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn. Rode bieten bevatten ook een goede dosis antioxidanten en verkleinen het risico op hartklachten. Al met al reden genoeg om weer eens bietjes te eten, toch?

Zomerse powerfood salade, facts nog even op rij

  • Lekker
  • Makkelijk
  • Gezond
  • Snel klaar
  • Veelzijdig
  • Genieten
  • Happy and healthy dus ;-)

Enjoy!

Zomerse powerfood salade, deze keer met briljante bieten

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *