Pastinaak wortel soep, hmmmm lekker!

Deze keer een receptje voor een snel en lekker soepje. Vol biologische pastinaak en wortel, lekker voedzaam en ook niet al te duur. Heerlijk als voorgerechtje bij een etentje of lekker makkelijk als hoofdgerecht.

Pastinaak wortel soep, wat je nodig?

  • 4 pastinaken en 4 wortels (in ieder geval half/half)
  • Knoflook
  • Uitje of sjalotje
  • Zout
  • Peper
  • Een stukje kombu
  • Kerriepoeder
  • Kurkuma (geraspt of poeder)
  • Gember (geraspt of poeder)
  • Chilliflakes of vers pepertje (als je fan bent van spicy, anders weglaten)
  • Korianderpoeder of wat verse uit de tuin misschien wel
  • Water (check zelf even hoe stevig je de soep wilt)
  • Scheutje olijfolie of 1/2 tl kokosvet
  • Rucola cress als garnering (geeft een bite, pit en wat frisheid)

Pastinaak wortel soep, hoe maak je het?

Fruit de knoflook en het sjalotje even lekker aan. Gebruik hiervoor olijfolie of kokosvet. Hak de pastinaak en wortel in stukken. Doe ze bij de knoflook en uitjes. Roer even lekker door. Voeg vervolgens water toe (tot de wortels en pastinaak zo’n beetje onderstaat) en laat even pruttelen.

Worden de wortels en pastinaken al iets zachter? Gebruik dan de staafmixer om er een gladde massa van te maken. Voeg naar wens water bij, gebruik meer water als je een dunner soepje wilt hebben.

Voeg vervolgens de smaakmakers (naar wens) toe en laat weer even pruttelen.

Pastinaak soep & smaakmakers

De soep is door de pastinaak en wortel van nature vrij zoet. Het heeft wel wat weg van pompoensoep. Door de kombu te gebruiken voeg je al een hartig accent (umami) toe aan de soep.

Zelf vind ik het lekker om dit soort zoete soep extra te pimpen om hem meer hartig te maken. Naast de basis van de knoflook en uitjes, gebruik ik daarom onder andere een flinke lading pepers en kerrie, kurkuma en gember. Koriander en laurier passen er ook goed bij. Ben jij fan van zoete soep? Dan is voor jou een beetje zout en peper in de pastinaak wortel soep waarschijnlijk al voldoende.

Proeven en proberen dus!

Voeg als laatste een beetje alfalfa en/of rucalacress toe voor nog meer smaakaccenten. That’s it. Een snel, makkelijk en lekker soepje. Voor ieder moment van de week.

Enjoy!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram