Makkelijk Happy-and-healthy.nl Soepje Hmmmm

Super Snel & Super Lekker Healthy Soepje!

In het weekend heb je niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Maar met deze kou wil je wel lekker en gezond eten, toch?

Daarom dit gemakkelijke recept voor een Super Snel & Super Lekker Healthy Soepje!

Hoe makkelijk maak je dit soepje?

  • Men neme een gemakkelijke en heerlijk biologische basis. Ik heb de bio/eko kippenbouillon van de Soepfabriek gebruikt.
  • Voeg daarna kruiden naar smaak toe. Ik heb lekker veel gekneusde peperkorrels, verse knoflook en rode pepers gebruikt. Mmmm ik hou van spicy! Hou jij minder van pittig eten? Sla de pepers dan over en gebruik voor meer smaak bijvoorbeeld verse lente-ui of een snufje koriander
  • Uiteraard vullen we ons snelle soepje aan met een lading biologische groente! Dit keer heb ik kastanjechampignons, shii-take en gourgette gebruikt.
  • Daarnaast zijn veel Nederlanders nog steeds gek op vermicelli. Ik vind dit zelf jammer, omdat je daarmee weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Het voelt voor mij als loze calorieën waar je meer last van krijgt dan dat het je goed doet. Ik vervang de vermicelli daarom door zeewier. Ik heb deze keer Arame gebruikt. Tip: niet vergeten de gedroogde variant even een paar keer goed uit te spoelen boven een zeef.
  • Ik ben vandaag veel buiten en in beweging geweest. En kon daarom wel een stevige soep gebruiken. Voor extra body heb ik ook nog een handje Harusame toegevoegd. Dit is een soort glasmie van mungbonen. Ook verkrijgbaar bij de biologische supermarkt.
  • Proef vervolgens je soepje als deze even aan het pruttelen is. En voeg naar wens extra smaak toe.
  • Voeg op het laatste moment de taugé toe, zodat deze lekker knapperig blijft.

Zo simpel als wat: je Super Snel & Super Lekkere Healthy Soepje is al klaar om heerlijk van te genieten! Mmmmmm.

20140201-213018.jpg

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *