Green Smoothie Happy And Healthy Summer Edition

Green Smoothie Happy and Healthy Summer Edition

Hmm deze Green Smoothie is heerlijk als superfood ontbijt, als oppepper bij de lunch of als krachtig tussendoortje. Hij is lekker fris van smaak en zit tjokvol vitaminen en mineralen door de groene groenten, havervlokken, hennep- en chiazaad. En hij is zo gemaakt, dus ook perfect voor drukke tijden.

Green Smoothie Happy and Healthy Summer Edition, wat heb ik nodig?

Zelf ben ik, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dol op avocado. Avocado gebruik ik bijna altijd in een green smoothie. Heerlijk romig en vol goede eigenschappen. In deze green smoothie zit dan ook 1 hele avocado. Verder heb ik deze keer een hele komkommer gebruikt en een hele courgette. Daarnaast heb ik een handje havervlokken toegevoegd. Twee volle eetlepels hennepzaad en 1 eetlepel chiazaad. De ingrediënten kun je gemakkelijk kopen bij een biologische supermarkt, bijvoorbeeld EkoPlaza (www.ekoplaza.nl).

Omdat ik in verhouding in deze Green Smoothie meer komkommer en courgette gebruik wordt de smoothie extra verkoelend. Heerlijk voor op warme dagen! Komkommer bevat naast vocht en vezels ook veel mineralen; o.a. calcium, magnesium, ijzer, koper en zink. Ik schil de komkommer zelf niet, maar was de komkommer wel goed. En uiteraard kies ik voor een biologische variant.

Avocado’s zitten o.a. vol kalium, vitamine B, A, E, de goede omega 3 vetten en foliumzuur (oftewel B9). Courgettes hebben ook een zeer hoog gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine B1 en, met name veel vitamine B9. B9 of foliumzuur is erg goed voor zwangere vrouwen of dames die zwanger willen worden. Allemaal aan de avocado, komkommer en courgette dus, ladies!

Daarnaast helpen komkommer en courgette bij het verlagen van de bloeddruk. Dus heb je een stressweek in het vooruitzicht? Maak dan een paar keer groene smoothies en eet als tussendoortjes een bakje komkommer in plaats een stuk chocola, koekjes of een zakje chips :-)

Neem zelf een groot glas, en geef indien je niet alleen woont ook een lekker glaasje aan je partner en/of kinderen, of een scheutje aan je hond (mijn hond is er gek op!). Bewaar je smoothie als je wat overhebt altijd goed afgesloten in de koelkast. Ik bewaar meestal een restje in een glazen pot en neem deze mee voor later op de dag als tussendoortje, of bewaar hem voor het ontbijt de volgende dag. Ook kan je de smoothie natuurlijk ’s avonds maken voor de volgende dag. En ja, meteen opdrinken is altijd beter, maar met alle drukke agenda’s tegenwoordig is een beetje plannen best fijn. Scheelt ’s ochtends weer een keertje snoozen ;-p

Green Smoothie Happy and Healthy Summer Edition, hoe maak ik hem?

Nou de smoothie maken is gelukkig niet zo moeilijk en kost ook niet veel tijd. Je hebt alleen een blender, een mesje en een snijplank nodig. En de ingrediënten natuurlijk. Snij de komkommer en de courgette in plakken/stukjes. Doe deze in de blender. Lepel de avocado leeg bovenop de komkommer en courgette. Voeg voor je superfood smoothie vervolgens de havervlokken en de hennepzaad en chiazaad toe. Gooi een glas water erbij en je bent er al bijna. Even laten blenden en klaar is je Green Smoothie Happy and Healthy Summer Edition!

Check nog wel even hoe dik je hem zelf wilt hebben. Wil je jouw smoothie liever wat dunner? Voeg dan meer water of bijvoorbeeld extra kokoswater toe. En bepaal daarnaast even hoe lang je je smoothie wilt blenden. Ik blend zelf altijd zo kort mogelijk om zoveel mogelijk goede voedingsstoffen te houden. Zelf vind ik het ook niet erg als er nog wat ‘stukjes’ in mijn green smoothie zitten. Dit helpt om niet vergeten te kauwen op de smoothie haha. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, altijd kauwen op je smoothie. Veel mensen vergeten dit, waardoor de spijsvertering niet goed op gang komt.

Heb jij na het drinken van een smoothie een opgeblazen gevoel? Grote kans dat je te snel gedronken hebt, zonder aandacht bij je maaltijd en dat je niet gekauwd hebt. Probeer de volgende keer eens je smoothie in alle rust te nuttigen. TV uit, niet achter je PC, maar gewoon zittend aan een tafel en rustig eten/drinken. En iedere hap/slok dus goed kauwen. Ik weet zeker dat je verschil gaat merken!

Wil je variëren? Voeg dan eens bleekselderij, rucola of baby spinazie toe. Of snijbiet, uit je eigen tuin misschien wel. Gewoon uitproberen!

PS vergeet ook niet je meteen je blenderkan om te spoelen na gebruik. Als je het meteen doet, is het maar 2 tellen werk. Laat je je kan een dagje op het aanrecht staan, ben je later lang aan het boenen. Gemak dient de mensch, dus gewoon meteen even omspoelen (tip van flip).

Nou genoeg geschoolmeesterd, geniet van je smoothie. Proost en op een mooie zomer!

Green Smoothie Happy and healthy Summer Edition

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hoi Nanou,

    Bedankt. Je hebt me geïnspireerd voor een opdracht voor school! Ik heb een goed cijfer gehaald!

    Verder vind ik dat je een te gekke en mooie site hebt!

    Groetjes …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *