WK Power Smoothie

WK Oranje power smoothie, yes we can!

Zenuwachtig voor het WK vanavond? Neem nog even een flinke dosis oranje vitaminen en voel je gelijk beter! Hmmmmm deze keer op Happy and healthy een heerlijke WK oranje power smoothie, juist voor wanneer je wel wat extra leeuwenkracht kan gebruiken! Dan kunnen we vanavond met zijn allen vol energie mee juichen voor oranje natuurlijk!

WK Oranje power smoothie, wat heb ik nodig?

De WK oranje power smoothie is zo gemaakt en je hebt niet veel nodig. Wel een blender natuurlijk en een scherp mes. In deze heerlijke oranje rode krachtpatser zitten verder maar een paar ingrediënten. Heerlijke oranje bio wortels van eigen bodem uiteraard, rode biet (bloeddrukverlagend; goed voor tijdens de wedstrijd!) en ananas. Indien gewenst kun je er natuurlijk nog meer bij doen. Zoals goji bessen, aardbei of bijvoorbeeld framboos. De verhouding ligt een beetje aan je eigen smaak. Maar hou voor het gemak 1 grote wortel, 1 rode biet en een halve ananas aan met 1 glas water. Voeg het water geleidelijk toe zodat je zelf gemakkelijk de dikte van je WK Oranje power smoothie kan bepalen. Doordat je alles in de blender doet blijven de vezels allemaal in je smoothie. Wil je een iets fijnere structuur van je sap? Doe dan de wortel eerst in de (slow)juicer en voeg dit bij de ananas en de rode biet in je blender. Ook heerlijk!

WK Oranje power smoothie, hoe maak ik hem?

Lekker makkelijk hoor. Je snijdt de wortel, rode biet en ananas in stukken. Doet deze bij elkaar in de blender met een glas water erbij. Afhankelijk van de kracht van je blender zet je hem een halve tot andere halve minuut aan. En klaar!

Vergeet niet te ‘kauwen’ op je smoothie. Zo komt je spijsvertering goed op gang en kun je sneller gebruik maken van alle goede krachtige voedingsstoffen.

Prettig wedstrijd & enjoy!

WK Oranje power smoothie

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hoi Ruudje,

   Ik gebruik inderdaad meestal een scheutje water. Sinaasappelsap gebruik ik ook af en toe door mijn sapjes en smoothies, maar niet te vaak in verband met de hoeveelheid fruitsuikers.
   Zelf drink ik geen ‘gewone’ melk meer, en heb dit ook nooit door smoothies gedaan. Wat ik zelf lekker vind, en een gezonder alternatief, is zelfgemaakte amandelmelk. Koop je kant en klaar? Koop dan liefst biologisch.
   Wil jij de kleur van je smoothie echter wat frisser houden, en is water voor jou niet voldoende als smaakmaker? Probeer dan eens kokoswater, zo uit een jonge thaise kokosnoot of uit een pak van de biologische supermarkt. Ook heerlijk door je smoothies!

   Groetjes en succes met sappen :-)
   Nanou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *