Raw Bananenbrood Hmmmm

Raw bananenbrood, happy and healthy style!

Bananenbrood, makkelijk en super lekker!

Dit keer een makkelijk, en vooral lekker recept met banaan, havervlokken en acaciahoning. Bananenbrood en bananencakes zijn al een tijd hot in de foodies scene. De meest prachtige foto’s vliegen je om de oren. Dit keer een gezonde en minder bekende variant op het traditionele thema. Namelijk een rauwe versie, en ja hij is super lekker!

Raw bananenbrood is heerlijk als klein superfood bonbonnetje voor tussendoor of als power maaltijd reep voor ontbijt of tijdens de lunch! Neem jij niet altijd de tijd voor een goed ontbijt? Heb je altijd trek in tussendoortjes? Snackdrang? En wil jij je foute trek voorkomen? En ben je op zoek naar een lekker, gezond en makkelijk recept? Ja? Zoek niet verder haha! Happy and healthy helpt je op weg.

Deze raw bananenbrood repen zijn namelijk zo snel en makkelijk te maken dat iedereen het kan. Zonder moeite en ze zijn zoooooo lekker! Heerlijk met vers fruit voor het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje. Vergeet de kant en klare maaltijdrepen vol rommel. Maak gewoon zelf snelle en super gezonde snack. Makkelijk te maken in diverse happy and uiteraard ook healthy varianten. Veel gezonder en lekkerder dan een snelle sandwich of candybar van het tankstation of de kantine op je werk of school. Dat smaakt en voelt meteen beter, toch? Deze keer dus een recept voor een simpele maar oh zo lekkere bananenbrood reep, mjam!

Raw bananenbrood, wat heb je nodig?

  • 2 of 3 scheutjes/knijpjes acaciahoning
  • 3 geprakte bananen, lekker rijp
  • 2 kopjes havervlokken gemalen
  • 1 handje havervlokken
  • 2 of 3 schepjes hennepzaad
  • Scheutje water
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 3 of 4 kruidnagels
  • Snufje zout

Ingredienten raw bananenbrood!

Raw bananenbrood, hoe maak je het?

Heel simpel, de havervlokken maal je tot meel. Dit gaat gemakkelijk in een keukenmachine of gebruik een koffiemolenmachientje. Ik heb een klein koffiebonenmalertje van de blokker, kost een tientje ofzo (Tomado) en super makkelijk voor dit soort dingen en kruidenmixjes. Prak vervolgens de bananen. En voeg ze bij elkaar met de honing in de keukenmachine. Ik heb nu twee keer flink geknepen in de fles. Meng dit tot een lekkere stevig massa. Indien nodig voeg je een beetje water of amandelmelk toe.

Vervolgens ga je de specerijen toevoegen. Doe dit voorzichtig, meng steeds goed en proef. Zodat je steeds, als je wilt, een beetje extra spice toe kan voegen. Dit gaat tenslotte makkelijker dan het eruit halen als het te veel is ;-) Ik heb de specerijen eerst gemengd, dit keer ook in de koffiebonenmaler. Aangezien ik grof Himalaya zout en hele kruidnagels had. Het mengsel heb ik vervolgens bij de rest gedaan in de keukenmachine. Ik gebruik zelf een Magimix 3200XL.

Als alles goed gemengd is kneed je het deeg in de gewenste vorm. Je kan er repen van maken of mooie bonbonnetjes. Ik heb hem voor nu wat natter gelaten en er een grote plak (brood) van gemaakt om te drogen in de dehydrator.

Je kan de mix voor de raw bananenbrood eigenlijk ook zo al eten. Meng het met wat vers fruit als ontbijt papje. Prachtig in een mooi glas. Tip: werk dan met lagen! Eerst een laagje ‘deeg’ en daarna een laagje fruit en vervolgens een laag toppings. Mooi in een Mason jar bijvoorbeeld.

Liever wat steviger? Zet je bananenbrood deeg in de koelkast voor meer stevigheid of kort in de vriezer. Zelf doe ik het bananenbrood altijd een paar uur in de dehydrator (droogoven). Dan blijft het langer goed en wordt het nog iets steviger. Ik vind de structuur dan ook lekkerder. Heb je geen dehydrator bewaar het deeg dan in de koelkast (als het niet in 1 keer opgaat haha). Of als je ook liever een warme, stevige variant hebt, zet het heel even in de oven op 40 graden, met het deurtje open. Blijf erbij, het is afhankelijk van je oven en jouw eigen voorkeur hoe lang je jouw bananenbrood in de oven wilt laten. Wat vind jij lekkerder? Droger of smeuïg? It’s up to you!

Nog mooier maken?

Wanneer je zelf lekker jouw raw bananen brood eet, let dan ook eens op je opmaak van je bordje. Kies voor een mooie vorm. Snij de grote plak in slanke repen, rondjes of vierkante vormen. Gebruik mooi servies en bestek. Gebruik eens extra banaan of ander fruit als garnering. Doe een mooi plakje banaan op ieder stukje of een paar blauwe bessen of frambozen. Ook gojibesjes staan prachtig. Maak een crunchy toplaag van gehakte pecannoten of hennepzaad. Of maak het af met eetbare bloemen.

Wat een feestje! En ook nog lekker!!!!

Raw bananenbrood

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *