Garnalen Zeekraal Vierkant 300

Garnalen met zeekraal en kastanje champignons hmmm

Hmm deze keer een lekker en simpel gerechtje, wat er snel feestelijk uitziet. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bij- of tussengerechtje voor de feestdagen. Je hebt al genoeg drukte die dagen, dus een makkelijk recept als dit geeft rust. En het is heel lekker, dus probeer gewoon eens!

Garnalen met zeekraal en kastanje champignons, wat heb ik nodig?

Zoals jullie weten maak ik het liefst gerechten die iedereen kan maken, met ingrediënten die iedereen kan kopen of liever nog al in huis heeft. Deze keer gebruiken we 3 hoofd ingrediënten en verder alleen een vetje om in te wokken en uiteraard heerlijke kruiden! That’s it.

Je hebt nodig:

 • garnalen
 • zeekraal
 • (kastanje) champignons
 • vet (olijf olie of kokosvet)
 • kruiden naar wens, ik gebruik altijd graag mediterrane / griekse kruiden:
  • verse knoflook
  • oregano
  • gewone peper
  • chilipeper of chiliflakes
  • zout = NIET NODIG i.v.m. gebruik zeekraal!
 • optioneel: sesamzaadjes ter garnering

Garnalen met zeekraal en kastanje champignons hmmm

Gebruik de kruiden die jij lekker vindt en ook de hoeveelheid. Ik hou zelf van de smaak van knoflook dus ik gebruik met dit soort recepten lekker veel teentjes. Er zijn mensen die hier niet van houden of er niet zo goed tegen kunnen. Gebruik dan alleen een klein beetje knoflookpoeder voor de smaak, maar niet te veel. En wat voor de geur helpt is om de groene pitjes uit de knoflook te snijden. Dat haalt de scherpte eraf.

Superfood zeekraal

Zeekraal is net als zeewier supergezond. Eet bij voorkeur 1x per week of per 2 weken een portie zeekraal. Het is onder andere een goede bron van jodium. Hiervoor heb je dus geen ‘supermarkt’ brood of zout nodig. Voor mij zijn zeewier en zeekraal echte powerfoods!

Tip: proef altijd goed wanneer je kookt met zeekraal. Deze is van nature (logisch ook) heel zout. Gebruik dus niet te veel. En proef steeds even. De een wil zijn eten liever meer en de ander liever iets minder zout. Belangrijk is dat je geen extra zout toevoegt, dat is door de zeekraal niet nodig (vind ik anyways).

Garnalen met zeekraal en kastanje champignons, hoe maak ik het?

Garnalen zijn snel klaar dus wees voorzichtig hiermee. Wanneer je ze te lang bakt of wokt kunnen ze taai worden. Fruit als eerste de knoflook lekker aan en doe vervolgens de garnalen even kort heen een weer in de pan met de kruiden erbij. Hierdoor kunnen de smaken al lekker in de garnalen trekken. Haal ze daarna even uit de pan en bewaar op een schoteltje of in een bakje.

Doe dan de champignons in de pan en voeg indien gewenst nog wat extra kruiden en een scheutje olie toe. Wok deze even lekker zodat ze niet meer ‘droog’ zijn en ze iets minder stevig aanvoelen.

Doe dan de garnalen, dit keer met de zeekraal, weer in de pan bij de champignons en hussel het geheel nog even lekker door. Zeekraal is zo klaar, dus wanneer het warm genoeg is voor jou ben je klaar.

Maak je garnalen eventueel af met wat sesamzaadjes als garnering.

Schep een klein beetje op een mooi bord. En zorg dat het er feestelijk uitziet. Zo heb je een snel en gezond gerechtje, wat echt lekker is en bomvol smaak!

En ja, het is ook heel erg lekker op een door-de-weekse-niet-feestdag-natuurlijk ;-)

Enjoy!

Garnalen met zeekraal en kastanje champignons hmmm

 

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *