Mijn Goede Voornemens Uitgelicht 2016 2

Mijn goede voornemens?

Hoe dan ook is het fijn om in januari even stil te staan bij wat belangrijk is voor jezelf. Dingen loslaten en nieuwe plannen uitwerken. Misschien zie je dit als een soort van goede voornemens? Ik noem het liever niet zo, het klinkt dan als iets wat niet blijvend is. Zoals ik al schreef in mijn blog over goede voornemens gaan vele voornemens in rook op.

De lijst met mijn plannen voor komend jaar omschrijf ik daarom liever als dingen die ik BELANGRIJK vind. En waar ik voor ga in 2016. Ik heb genoeg inspiratie en ideeën voor 2016. Wat ik komend jaar graag wil doen en bereiken. En vooral ideeën bij wat ik belangrijk vind.

Hieronder op verzoek een lijst met de dingen die voor mij komend jaar BELANGRIJK zijn. Gewoon enkele ideeën die zo bij mij opkomen, en plannen die ik al langer heb.

Belangrijk voor mij is komend jaar RUST & VERTROUWEN!

Rust op vele fronten. Meer vertrouwen in mezelf, minder rondrennen om andere mensen blij te maken, keuzes maken, niet alles te gelijk willen doen, loslaten van ballast, opruimen en rust in mijn interieur/een rustig thuis, loslaten van vrienden die andere dingen nastreven, minder moeten. Noem maar op. Lange lijst, maar niks moet ;-p Ik doe het rustig aan en bepaal mijn eigen tempo. Ik vertrouw er (bijna altijd haha) op dat alles op zijn plaats valt.

Nog belangrijker is LIEFDE!

Liefde voor mezelf, mijn vriend, mijn ouders, mijn zus, mijn huisdieren, mijn nieuwe en oude vrienden en liefde voor iedereen die mij raakt. GROEI & WERK zijn altijd belangrijk voor mij, maar MENSEN & DIEREN GAAN VOOR. Dit betekent concreet TIJD vrijmaken voor iedereen die belangrijk voor mij is. En ook, minder tijd vrijmaken voor mensen die minder belangrijk zijn en mij geen energie geven. De juiste mensen aantrekken en behouden dat is wat ik voor mij zelf wil in 2016. LIEFDE voor vrienden & familie staat hoog op mijn lijstje met belangrijke dingen (he, ik kom er nu ineens achter dat ik een lijstje heb). Voor afgelopen maand had ik vele (feestdagen)blogs & vlogs op mijn planning, die allen gesneuveld zijn voor en door belangrijkere zaken: vrienden en familie. En ja, dit vind ik nog niet makkelijk, dat LOSLATEN van werk. Ik leg de lat hoog, en in 2016 geef ik mezelf hier meer de ruimte in. Keuzes maken, prioriteiten stellen en lief zijn voor mezelf.

Mijn goede voornemens | Happy and healthy Nederland

 

Hoe zit het dan met GROEI & WERK?

Komend jaar ga ik uiteraard voor jullie met veel passie en plezier verder werken aan Happy and healthy Nederland. Ik heb veel plannen en ik ga leuke dingen doen! Wat en hoe volgt, en nee ik hang hier zoals gezegd op dit moment geen keiharde deadlines aan. Het komt zeker, maar de eerste maanden van het jaar ga ik ook uitrusten. En luisteren naar mijn eigen advies. Dus niet al te harde deadlines, maar wel nieuwe dingen onderzoeken, toffe samenwerkingen aan gaan en the happy and healthy lifestyle verder promoten! Zoals de meeste van jullie weten heb ik naast Happy and Healthy Nederland ook een andere baan. En ook daar gaan we weer voor. Belangrijk voor mij is om er lol in te blijven houden. En nieuwe dingen te blijven leren. En samenwerken met fijne collega’s en partners. Ik wil graag keihard werken voor een goed doel en er vooral veel plezier in hebben. Op naar een inspirerend 2016 op werkgebied dus! En zorgen dat het niet voelt als werk, maar iets waar ik iedere dag opnieuw blij van word!

Uiteraard ga ik ook door met dingen leren, we leren ten slotte iedere dag. Ik word daar ook blij van en krijg er energie van. Ik ga door met leren van nieuwe skills op gebied van video, vloggen, en dat soort zaken. Ik merk dat vloggen iets uit mijn comfort zone is (paar kilometer maar hoor haha), dus we gaan komende periode meer experimenteren. En dan bepalen of dit de weg is voor mij. Daarnaast wil ik uiteraard mijn site weer een keer vernieuwen (nieuwe homepage is zeker geen overbodige luxe, oude foto’s & teksten herzien en trefwoorden aanvullen ook niet) en van dat soort trajecten leer je iedere keer weer bij. Zowel technisch (ik blijf een #nerd, sorry) als op persoonlijk vlak (geduld, loslaten, niet altijd voor de 10 gaan ;-p). En uiteraard ben ik op gezondheidsgebied ook nooit uitgeleerd. Komend jaar ga ik zeker weer studeren en vooral ook veel herhalen. Hierin maak ik in 2016 wel strengere keuzes voor mezelf. Aangezien ik zoals ik hierboven al aangaf juist ook tijd wil vrij houden voor andere dingen. En ik leer iedere dag sowieso bij via mijn cliënten en mijn lieve collega’s (u know who u are!).

The HEALTHY vibe!

Met mijn health zit het eigenlijk wel snor. Hoewel als ik heel eerlijk ben, doe ik af en toe te veel. Ik werk hard en dat vind ik leuk, maar in 2016 wil ik meer balans. Practice what you preach, nietwaar? Mijn voeding gaat super en de balans hierin is prima. En ja, dan mag je heus af en toe een biertje en een hapje bij de borrel. Het gaat tenslotte altijd om die balans en de 80-20 regel niet te vergeten. Komend jaar zoek ik mijn HEALTHY vibe dus vooral in rust momenten. En daarnaast het uitbreiden van mijn krachttraining. Ik geef het toe, ik heb in december minder getraind dan ik zou willen. Komende periode ga ik weer vaker aan mijn spierballen werken :-)

The HAPPY factor!

Naast mijn eigen HEALTHY vide wil ik komend jaar gewoon GENIETEN. En dingen doen waar ik HAPPY van wordt. Ik ga in ieder geval deze maand een verre reis boeken. In februari of maart ga ik lekker op vakantie naar een zonnig oord, waarschijnlijk Thailand. Nieuwe ervaringen op doen en nieuwe mensen ontmoeten, zo’n zin an! En daarnaast ik geniet van de kleine dingen. Ook in 2016. Lekker liggen in het gras, met mijn blote voeten op het strand en in de branding lopen met lieve Theo erbij en knuffelen met mijn katten. Afspreken met vrienden en familie en leuke dingen doen. Dansen tot laat, zweven in de zweefmolen en vooral veel lachen!

Ik hoop dat iedereen in 2016 mooie dingen meemaakt. Verdrietige dingen horen helaas ook bij het leven en zeer waarschijnlijk heb jij op dit moment ook iemand in je omgeving die ernstig ziek ik, of ben jij zelf op dit moment wel ziek. Of ben je bijvoorbeeld (niet altijd vrijwillig) op zoek naar een nieuwe baan. Dit zijn dingen die we niet altijd kunnen voorkomen. Belangrijk is om de HAPPY factor niet uit het oog te verliezen, hoe moeilijk het af en toe is. Geniet daarom op kleine momenten van kleine mooie dingen. En zorg dat er iedere dag dingen zijn waar je energie van krijgt. Ik hoop dat iedereen in 2016 voldoende HAPPY factor op zijn bordje krijgt.

That’s it?

Nee, ik kan nog uren doorgaan. Ik heb in deze blog zomaar wat ideeën bij 2016 opgeschreven, dingen die ik op dit moment belangrijk vind en die als eerste opkwamen. En naar boven borrelen. Deze lijst is dus niet uitputtend, of volledig en misschien is deze lijst volgende week wel weer anders. En deze lijst geeft ook geen garanties voor de toekomst ;-)

Hoe dan ook is het fijn om in januari stil te staan bij wat belangrijk is voor jezelf. Als jij nadenkt over wat voor jou belangrijk is kom je misschien tot de ontdekking dat je sommige dingen best anders aan kunt pakken. Of al super tevreden bent. Hoe dan ook, ga voor al je dromen in 2016! En geniet!
Goede voornemens - Wat is boor jou ECHT BELANGRIJK in 2016?

2016, kom maar door!

Wat is voor jou komend jaar belangrijk?

Wil jij jouw levenstijl blijvend veranderen en heb je een duwtje in de goede richting nodig? Neem dan contact met mij op. Samen maken we een plan voor 2016!

 

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *