Dramaandag, It's Okay!

Dramaandag blues? 5 happy tips voor noodgevallen!

Yep, ik had er vandaag ook last van; een verschrikkelijke aanval van de dramaandag blues. De zon scheen minder, er waren wat lastige dingen op werk en alles kwam tegelijk. En nee, op de een of andere manier kon ik het niet loslaten. Gevolg: niet happy!

Eenmaal thuis werd ik weer blij van mijn maffe kat (die overigens vanmorgen in de volle badkuip was gevallen, vast een teken haha) en mijn altijd-blij-om-mij-te-zien-lieve-hond. Zo heeft ieder zijn eigen happy flow dingen.

Heb jij ook last van de blues? Hieronder 5 snelle tips waar zelfs de grootste donderwolk van verdwijnt. Bij mij in ieder geval wel.

5 happy tips!

 1. Dans!
  Zet je favo nummer op. Volume op vol, hakken uit, en minimaal 5 minuten springen, dansen, gabberen, meezingen en als het even kan: dans met je partner, kinderen of huisdier! Bij mij werkt happy hardcore hier goed voor (yep, ik geef het toe hihi).
 2. Beweeg!
  Kom in beweging en laat het los. Doe waar jij blij van wordt. Yoga? Goed idee! Krachttraining? Top! Het maakt niet uit, als je je ei maar kwijt kunt.
 3. Naar buiten!
  Ja echt, een frisse neus doet wonderen. Ga lekker naar zee, wandel het bos in of loop 3 blokjes om in je eigen wijk. Snuif de geuren op, voel de frisse lucht op je huid en de zon op je neus! Wees je bewust van je omgeving. Geen wandelaar? Zoek een lekker plekje op een terras of een stil bankje aan zee. Zorg dat je iedere dag minimaal een half uur buiten bent. Ik kom helemaal bij op het strand, en jij? Kies de plek die jou goed doet!
 4. Lach!
  Zoek vrienden op en ga een avondje heerlijk lachen, kletsen, lekker eten, roddelen, filmpje pakken, bowlen of wat dan ook. Zoek afleiding bij mensen die je energie geven en blij maken! Of doe gek met je huisdieren, kijk je favo cabaretier of comedy, lees de moppentrommel. Wat je ook doet, zorg dat je lekker ongedwongen kan lachen.
 5. Ontspan!
  Schouder laten zakken, ontspan je spieren, ook in je gezicht. En bedenk dat het soms niet altijd gaat hoe je zou willen. Knuffel met je huisdieren, partner en/of kinderen. Ga lekker naar de sauna, kies voor een warm bad of lange douche. Neem een maskertje of lak je nagels. Dan kan je namelijk even niets. Leg je telefoon weg en zak weg met je favo tijdschrift. Of ga lekker gamen. Verstand op nul, heerlijk!

20140317-203721.jpg
De 5 tips hierboven zijn slechts enkele van mijn instant happy acties. Er zijn er natuurlijk nog veel meer! Lees een boek, kijk een mooie dvd, teken of schilder, ga schommelen, lekker tuinieren, buiten spelen, in de achtbaan noem maar op…

Ik zeg, samen verslaan we de dramaandag blues! Wat zijn jouw happy tips?!?

 

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *