Noten Dadels Snacks

Dadel choco snacks, zonder cacao en vol smaak

Voor alle chocolade liefhebbers die weer eens wat anders willen. Of juist willen minderen met cacao en normale chocolade. Of misschien kun jij (helaas) niet tegen cacao? Om welke reden dan ook; hier een lekker, makkelijk en healthy alternatief. Een chocolade snack, maar dan zonder cacao!

Heerlijke en zonder schuldgevoel!

Uiteraard zit er geen meuk in deze dadel choco snacks; ze zitten juist vol gezonde ingrediënten. Ik maak vaker dit soort tussendoortjes, gewoon met noten en dadels of vijgen (ook lekker, zeker als ze vers zijn!). Je kan de snacks combineren met van alles en nog wat. Fan? Probeer dan ook eens de raw brownie. Nog zo een gezonde snack, maar wel voorzien van (rauwe) cacao. En ook erg lekker!

Dadels choco snacks, be prepared!

Zorg dat je altijd een voorraad noten, zaden, pitten, dadels, carobepoeder (of rauwe cacao) en dergelijke in huis hebt. Deze dadel choco snacks zijn zo gemaakt, dus ook leuk bij onverwachte visite. En ik eet dit soort dingen ook graag bij de lunch of als tussendoortje op werk, handig om mee te nemen.

Dadels chco snacks, lekker crunchy

Deze keer heb ik gekozen voor een variant met zonnebloempitten. de zonnebloempitten geven samen met de noten een lekker crunchy effect. Je bepaalt zelf hoe grof of hoe fijn je de structuur wilt hebben. Verder gebruik ik lucuma, carobepoeder en sappige grote dadels. Door de lucuma en carobepoeder heb je geen cacao nodig. En toch bereik je die heerlijke chocolade noten smaak.

Dadel choco snacks, wat heb je nodig?

 • 1/4 cup zonnebloempitten
 • 1/4 cup walnoten
 • 1/2 cup amandelen
 • 3 grote dadels, ik heb deze keer de dadels van Yogi & Yoesef gebruikt
 • 1 eetlepel Carobe
 • 1 eetlepel Lucuma

Wanneer je de noten weekt van te voren, wordt de massa meteen lekker smeuïg. Week je ze niet, voeg dan een klein scheutje water toe in de keukenmachine.
Dadel snacks

Dadel snacks, hoe maak je ze?

Easy peasy! Alles in de keukenmachine en aanzetten. Laten draaien tot je een mooie massa hebt.

Kies je vorm en kies een formaat (grote of kleine trek?). En aan de slag!

Druk de massa uit de keukenmachine nog even goed aan zodat hij lekker stevig is. En dan kun je er mee gaan ‘boetseren’. Leuk met kinderen! Vaak maak ik er balletjes of kleine powerrepen van. Gebruik gewoon vormpjes als je dit leuk vindt of zelf minder inspiratie hebt.

Toppings voor je dadel choco snacks

De dadel choco snacks kun je weer aankleden met wat je lekker vindt. Niet nodig, maar lekker voor de variatie. Toppings die snel en lekker zijn:

 • Kokossnippers,
 • Hennepzaadjes,
 • Maanzaadjes,
 • Sesamzaad,
 • Gehakte stukje noot (wat je in huis hebt).

Halloween & dadel choco snacks, a great team!

Yep, Halloween en gezonde snacks gaan ook prima samen. Dus voor de halloween liefhebbers: leef je uit! Maak bijvoorbeeld eens dadel choco snacks in de vorm van spookjes, spinnen of vleermuizen!

ps. Over een paar dagen plaats ik een nieuw blog met nog meer Halloween inspiratie!
Dadel snacks

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *