Powerfood Party: Alfalfa

Powerfood party: Alfalfa, een super kiemgroente

Dit keer in de Powerfood party een krachtige kiemgroente. Kiemgroente? Uh wat voor een groente?, zul je misschien denken. Nou het zit zo, kiemgroente zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit verschillende noten, zaden, pitten, granen, bonen, peulvruchten en diverse soorten grassen als gerstegras en tarwegras.

Alfalfa was een echte 80ies garneringsknaller

Ik ken alfalfa uit mijn jeugd als ‘dat plukje groen’ wat je standaard ongevraagd overal op en bij kreeg. Het was een tijd heel populair om een toefje op alle gerechten te mikken. Nooit geweten dat alfalfa echt mega gezond is. Gemiste kansen in de 80ies en 90ies ;-p En nu ik inmiddels alfalfa en andee kiemgroente veel meer ben gaan waarderen, is die alfalfa trend bij de gemiddelde kok helaas een beetje weggezakt. Kan deze trend weer terugkomen aub? Ik zou graag weer meer alfalfa actie zien!

Alfalfa, een echte powerfood

Waarom nou zo een lofzang over iets kleins en onbenulligs als alfalfa? Nou dat ik ga je natuurlijk vertellen. Kiemgroenten bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Vrije radicalen zijn stoffen die in ons lichaam worden aangemaakt en onze celweefsels beschadigen en het verouderingsproces versnellen.

Alfalfa zelf zit vol vitaminen. Het kleine superfood bevat de vitaminen B1, B2, B3, B17, C, D, E, K en U. Ook bevat alfalfa veel mineralen, onder andere borium, silicium, chroom, kobalt mangaan, kalium, magnesium, calcium, fosfor, ijzer, seleen en zink. En het gaat maar door. Er zitten ook nog vele verschillende aminozuren in alfalfa, zoals tryptofaan, valine, leucine en isoleucine.

De combinatie van al deze werkzame stoffen zorgen voor een flinke boost voor je weerstand. Er zijn vele toepassingen voor alfalfa in de gezondheidszorg. Een greep uit de ‘kwalen’ waar alfalfa bij ingezet kan worden: slappe huid, voorkoming van tandcariës, nachtblindheid, bloedarmoede, neusbloedingen, allergieën, artrose, artritis, jicht, menopauzale klachten, aderverkalking, verhoogde bloeddruk, overbelaste lever, maagkrampen en ga maar door. Had jij het verwacht? Sla vanaf nu nooit meer een toefje alfalfa over!

Alfalfa is heerlijk door salades, bij groenten en probeer ook eens een mengsel van alfalfa, geraspte komkommer en avocado als beleg hmmmm nice! En healthy natuurlijk :-)

Ik zal binnenkort verder bloggen over kiemgroenten en de gezonde eigenschappen van deze mini powergroente.
Powerfood party: alfalfa

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 2 reacties
  1. […] Maar wij beginnen hier gewoon klein en simpel, dus terug naar de alfalfa. Dit is een gemakkelijke ‘instap’ kiemgroente, de meeste mensen kennen het al en kijken niet op van de smaak. Misschien zijn ze (net als ik vroeger) wel verbaasd over hoe gezond kiemgroenten eigenlijk zijn. Lees meer over de kracht van kiemgroente zoals alfalfa in mijn blog van vorig jaar ‘Powerfood Alfalfa, een super kiemgroente‘. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *