Limoensap, Super Healthy!

Limoensap, super healthy start van je dag! – powerfood party

Het heeft bij mij even geduurd, maar nu ben ik er verslaafd aan: de dag starten met limoen- of citroensap. Eigenlijk ben ik van nature niet zo een grote fan van zuur. Ik ben geen aanhanger van zure voedingsmiddelen of gerechten. Voor mij geen zure dressings over mijn salades, daar ga ik alleen maar zuur van kijken. En grapefruit voor ontbijt? Niet mijn eerste keuze. Maar toch heb ik mijzelf aangeleerd om de dag te starten met een glas, liefst lauw, water met limoensap. Limoen of citroen maakt niet veel uit, kijk wat jij lekkerder vindt of wissel af. Of gebruik ze door elkaar.
Limoensap l Happy-and-healthy.nlMaar waarom de dag dan toch starten met een zuur gezicht? Limoensap is net als citroensap super gezond! Dus uiteindelijk heb ik na iedere glas ’s ochtends een big smile haha. Want het voelt goed!

Wanneer je de dag start met limoensap reinig je je lever en help je jouw spijsvertering op weg. Klinkt goed! Vooral na een gezellig weekend, niet waar? Citroensap of limoensap is fantastisch voor je lever. Je kan het gebruiken tijdens een detox periode of sapkuur. Maar iedere ochtend een glaasje drinken helpt al enorm als detoxer voor je lever. Daarnaast ga je ook meer plassen wanneer je veel limoensap drinkt. Giftige stoffen gaan zo sneller je lijf uit.

Limoenen en citroen zitten ook nog eens vol vitamine C, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Ze zijn goed voor je lijf en geest op zo veel verschillende manieren. Ik zal er een aantal benoemen.Limoensap hmmmmm healthy l Happy-and-healthy.nl

Door de mineralen werken limoenen bijvoorbeeld ‘alkaliserend’ in jouw lichaam. Dit betekent dat ze helpen je Ph waarde weer neutraal te krijgen. Dit heeft te maken met de zuur-base balans in je lichaam. Wanneer je veel zuurvormende voeding hebt gegeten, is het goed om meer base voedingsmiddelen in te zetten als tegenhanger. Citroenen en limoenen zijn niet zuurvormend, grappig eigenlijk. Veel mensen denken van wel door de zure smaak. Daar heeft het helemaal niet mee te maken. Fast food bijvoorbeeld is wel zuurvormend. En ook sommige gezonde voedingsmiddelen zoals noten en zaden. Eet deze met mate, in bepaalde combinaties en noten liefst even geweekt. Ik zal binnenkort ook meer vertellen over noten en zaden. Eet je veel noten? Gebruik dan ongebrande noten, liefst biologisch. Net als de limoenen overigens, ik dwaal af haha. Limoensap super healthy l Happy-and-healthy.nl

Terug naar de limoen: haal de limoen of citroenen als het kan ook biologisch. Dan weet je dat je de meeste voedingsstoffen tot je krijgt. En ze doen jou en je lijf dan het meeste recht.

Ik ga nog even verder over de mooie werking van de citrusvruchten. Ze zitten zoals gezegd vol kalium en vitamine C. Deze stoffen doen veel voor je huid, hersenen en stresslevels.

Ervaar je veel stress op het moment? Ga flink aan de citroenen. De extra vitamine C helpt je bijnieren om jouw stresslevels naar beneden te krijgen. En de kalium is goed tegen je hoge bloeddruk. Limoensap goed tegen stress l Happy-and-healthy.n
Ook je mond wordt blij van limoensap. Het citroenzuur zorgt voor een frissere adem, door het doden van de bacteriën die standaard door je mond crossen (ja ook bij jou!).

En citrusvruchten werken ook ontstekingsremmend. Voel je iets naars opkomen? Last van je tanden of een naar hoestje? Even flink spoelen met limoensap!

Je mond, keel en luchtwegen ervaren dus vele voordelen. Je tanden kunnen, of eigenlijk het tandglazuur kan, echter last hebben van het zure sap. Om te voorkomen dat je glazuur wordt aangetast, spoel je na afloop even goed je mond door te gorgelen met water en dit weer uit spugen. Liefst even twee of drie keer herhalen. Ga niet met je tong langs tanden. En wacht minimaal een uur met tandenpoetsen. En niet vergeten; drink het sap het liefst door een rietje. Dan gaat het zuur minimaal langs je mooie tanden en blijf je net zo stralend lachen als je al doet. Mijn motto is to be healthy and happy! Niet alleen een gezond lijf en dito geest, maar ook met een verblindende smile!
20140306-200637.jpg

Ik ga het voor nu hier bij laten. Waarschijnlijk heb je wel door dat limoenen en citroenen goed zijn voor je. Ik kan alleen nog zeggen: proost!

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Beste Nanou,

  Allereerst wil ik zeggen dat je een prachtige blog hebt en je dit stukje leuk geschreven hebt over citroenen en limoenen. Ik neem ook altijd elke ochtend een limoen voor ik begin met de dag en dit voelt goed!! Nu is mijn vakgebied de tandheelkunde en wilde ik zeggen dat ik het heel goed vind dat je het beschermen van je glazuur noemt en hier ook tips geeft als het drinken met een rietje en een uur wachten met poetsen. Echter heb ik nog een hele belangrijke tip die jouw stukje op dat gebied perfect zou maken; spoelde de mond goed na met water. In de tijd tussen het consumeren van de limoen en het tanden poetsen hebben de zuren die in de mond blijven hangen rustig de tijd om, simpel gezegd, het glazuur op te lossen. Dit kan op lange termijn zorgen voor tanderosie.

  Misschien wist je dit al maar vond het toch leuk je aan te reiken!
  Veel succes met bloggen!

  gr

  Natalie

  1. Hoi Natalie,
   dank voor je complimenten (bloos) en je hebt helemaal gelijk. Ik spoel zelf altijd even na en wacht vervolgens even (echt minimaal een half uurtje) met het eten of drinken van andere dingen of tandenpoetsen. Ik voeg het nog even toe in de tekst hierboven :-)
   Groetjes en fijne avond,
   Nanou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *