Water Met Komkommer En Basilicum

Zomers sapje: smaakvol water vol komkommer en basilicum

Hmmm zo’n zomers sapje is heerlijk fris en lekker verkoelend! Met het mooie weer is het belangrijk om veel te drinken. Vooral water natuurlijk. Liefst zo’n 2 liter per dag. Veel mensen vinden dit nog niet makkelijk. Daarom vandaag een heerlijk fris en vooral makkelijk alternatief voor frisdranken, koffie, bier en wat er nog meer op een dag weggedronken wordt. Ook als je al veel water drinkt, is het lekker als afwisseling op je normale glaasje water.

Water, goed voor elk! ;-p

Voldoende water drinken iedere dag heeft veel voordelen voor je lijf. Wanneer je lijf goed ‘gehydrateerd’ is merk je dit aan je energie level. Je voelt je goed en bent vrolijk(er). Water drinken is daarnaast goed voor een frisse en zuivere huid, het ondersteunt jouw spijsvertering, het is goed voor een frisse adem, kan in veel gevallen hoofdpijn voorkomen, noem maar op. Genoeg redenen om vaker water te drinken dus.

Water challenge

Probeer de komende periode eens frisdranken, koffie etc. vaker te laten staan. En verruil deze voor water! Je lijf zal je er dankbaar voor zijn. En het is zo makkelijk om te doen. Binnenkort zal ik meer vertellen over een heet-water kuur, dus koffie drinkers hou Happy and healthy in de gaten!
Hmmm verkoelend water met komkommer en verse basilicum!

Meukvrij en geen suiker? Water is jouw vriend!

Wil je zeker weten dat je drankje meukvrij is? Maak het zelf! Vandaag laat ik zien dat een koel en fris drankje zo te maken is. Zonder suiker, smaakversterkers of andere meuk. Je hebt niet veel nodig en het is niet duur. Klinkt goed, toch?

Wat heb je nodig?

  • 0,5 – 2 liter water (afhankelijk van je kan of fles)
  • Stuk biologische komkommer
  • Stengel biologische basilicum
  • Mooie grote kan (liefst glas) of meeneemfles (liefst glas of rvs)

That’s it!

Hoe maak je het?

Heel makkelijk en het kost bijna geen tijd. Knip een mooi stuk van je basilicum plant. Doe deze in een mooie waterkan of je meeneemflesje.
Snij een stuk van je komkommer af. En maak vervolgens lange repen. Voor mijn fles (0,5liter) voor onderweg gebruik ik meestal repen van ongeveer 7 cm.
Tip: kijk even wat makkelijk in jouw flesje past. En ook of je het makkelijk er weer uit kan krijgen :-)
Doe de komkommer in je kan of fles bij de basilicum. Voeg eventueel nog ijsblokjes toe om jouw zomerse sapje langer cool te houden. Meer heb je niet nodig. Water erbij; en klaar!

Meer water inspi nodig?

Mogelijkheden genoeg om te variëren! Ga er gewoon lekker zelf mee experimenteren. Probeer eens watermeloen met munt, ook heel lekker. Of schijfjes citroen, gewoon zo of voeg deze extra bij de komkommer of bij stukjes sinaasappel. Gebruik eens een stukje gember. Ananas hmmmmm, of granaatappel of framboos. Lekker natuurlijk, meukvrij en dorstlessend allemaal!

Enjoy! Geniet van deze prachtige zonnige dag en je verkoelend watertje :-)

Ik neem de mijne in ieder geval lekker mee naar het strand! (en ja ik hou van roze ;p)

Watertje komkommer en basilicum voor onderweg, hhmmmmmm

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *