Gegrilde Groenten Salade, Makkelijke Maandag

Gegrilde groenten salade: makkelijke maandag it is

Lekker, makkelijk en goed voor de weerstand! Deze keer een lading gegrilde groenten die je in no time op tafel hebt staan. Heerlijk en relaxed voor de Makkelijke maandag.

Gegrilde groenten salade, wat heb je nodig?

Lekker veel gegrilde groenten natuurlijk! Ik heb deze keer gekozen voor:

  • Boontjes
  • Spruitjes
  • Kastanjechampignons
  • Broccoli
  • Courgette
  • Paprika

Maar kijk gewoon wat je hebt liggen en waar je trek in hebt. Je kan ook 1 of 2 groenten kiezen. Wat jij lekker vindt.

En daarnaast voor een bite & wat gezonde vetten bijvoorbeeld:

  • Paranoten
  • Zonnebloempitten
  • Hennepzaad

En als smaakmakers en verwarmers de volgende kruiden:

  • Knoflook
  • Kurkuma
  • Gember
  • Peper
  • Himalaya zout

En een beetje olijfolie. Gebruik voor de oven altijd vetten die je kan verwarmen. Dus kies voor goede biologische olijfolie, kokosvet of roomboter. Wederom; wat je zelf het lekkerst vindt. Zelf maak ik gegrilde groenten ook vaak met een combinatie van oregano, knoflook, peper, zout en een rood chilipepertje of wat chiliflakes. Hmmm ook lekker!

Gegrilde groenten salade, hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor of zet de groenten erin wanneer je de oven aanzet.
  • Was de groenten en maak ze klaar voor bereiding (boontjes doppen, broccoli roosjes snijden etc.).
  • Maak de kruidenmix in een bakje klaar door de olijfolie eenvoudig goed te mengen met de kruiden.
  • Hussel vervolgens de kruidenmix en de groenten in een ovenschaal.
    En zet deze in de oven.
  • Afhankelijk van jouw oven en de grote van de groenten doe je ze ong 15-20 minuutjes in de oven op max 180 graden. Ik ga zelf altijd een paar keer kijken (mijn oude oventje is niet altijd heel betrouwbaar).

Tip: broccoli kan sneller aanbranden in de oven. Doe, als ze te hard gaan, de roosjes naar onder en de steeltjes omhoog. En/of leg de overige groenten er over heen. Zorg dat de groenten niet zwart worden. Je kan ze ook tussendoor even uit de oven halen, samen met de kleinste tomaatjes, en ze de laatste 2 minuten weer in de oven doen. Hiermee voorkom je ook aanbranden.

Als de groenten naar wens zijn, haal je ze uit de oven. Serveer ze in een mooie schaal. Je kan de groenten zo eten als maaltijd, eventueel met extra sla erbij. Of serveren bij gekookte aardappel of een gegrilde visje of kipfiletje.

Left-overs? Neem wat gegrilde groenten als lunch!

Ook lekker de volgende dag als koude lunch (als je wat over hebt ;-p). Gegrilde groenten zijn heerlijk als salade om mee te nemen met wat extra sla, kiemgroenten en avocado. Of doe eens wat gegrilde groenten op een biologische desem boterham bijvoorbeeld.

That’s it!
gegrilde groenten salade, hmmmm makkelijke maandag

Interessant? Deel dit bericht van Happy and healthy:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Volg Happy and healthy op jouw favo social kanaal:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssinstagram
Dit bericht heeft 1 reactie

Laat een reactie achter op Yam glutenvrij biologisch desembrood (by Ralph Moorman) - review - Happy and healthy nl Reactie plaatsen annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *